Annons
Nyheter

Spännande inför tredje rundan

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2007

RIDSPORT

När två av tre tävlingar för ponnyallsvenskan är genomförda är det Ölands RF som visat bäst resultat. Men än är det inte avgjort.

Annons

Ponnyallsvenskan rids i tre omgångar under våren och laget får bestå av upp till åtta ryttare, enligt en ny bestämmelse från Smålands Ridsportsförbund. Detta gör att Ölands RF kan låta många av sina duktiga ponnyryttare rida lagtävlingen.

Åkerbo Hästklubb och Norra Möckleby Ryttarkamrater ställer upp med fyra ekipage vardera. De tre bästa resultaten från samtliga ryttare räknas med i lagets resultat, vilket gör att Ölands RF har en stor fördel mot övriga lag.

BARA FEM SEKUNDER

I den första omgången kom ÖRF på en tredjeplats och förra gången blev det en andraplats med felfritt resultat och en tid på bara fem sekunder sämre än segrande Eriksmåla RK.

Åkerbo och Norra Möckleby har haft med sig en del felpoäng från tidigare omgångar och möjligheterna att nå finalplats kräver en topp-prestation från dessa lag. Men inget är omöjligt och den 7 oktober är det dags för seriens tredje omgång. Därefter avgörs vilka tre bästa lag som går vidare till finalen i Vetlanda i november.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons