Nyheter

På väg tillbaka till toppen

Nyheter • Publicerad 19 maj 2009

RIDSPORT

Efter en vintersäsong med få tävlingar och försäljning av stallets topphäst, är Katarina Torstensson nu på väg tillbaka mot tävlingstoppen. I helgen red ÖRF-ryttarinnan ihop dubbla segrar i de högsta klasserna i Växjös regionala tävling.

– Fetcher fick hoppa riktigt fort och det gick riktigt bra, konstaterar Torstensson.

I vintras sålde Katarina Torstensson sin topphäst. Följaktligen saknade Katarina en ny tronföljare och med hästen Fazit skadad, blev det inte många tävlingar under inomhussäsongen.

– När man håller på med detta med hästar måste man ibland sälja, konstaterar Katarina som fick hjälp via landslagsryttaren Royne Zetterman att sälja Faustino som numera finns i USA.

– Han går med en juniorryttare i Kalifornien och det går jättebra, konstaterar Katarina som därmed kan lägga ytterligare meriter till sin hästverksamhet.

– Fazit kommer nog att vara i form till Mörbylångatävlingen, hoppas hon.

Men med andra hästar på frammarsch och framför allt unge Fetcher N, står Katarina mer redo än tidigare att möte konkurrenterna på banan.

– Ja det blev seger i 1,20 med Trajanus och Fetcher tvåa, sedan seger med Fetcher i 1,30 och där var Trajanus tvåa, berättar Katarina glatt efter helgens tävlingar, där hon tävlat med sex hästar och fått som mest fyra fel.

Nästa utmaning för ryttarinnan är en nationell tävling i Vaggeryd och med Quinta Essentia och Fetcher i fräsch form, styrkebesked av Trajanus och Chili efter säsongens tävlingar, finns stora möjligheter för Katarina att ge konkurrenterna en rejäl utmaning.

Övrig öländsk placering i Växjö:Kristin Westerlund, Ölands RF, placerade sig som fyra i klass 3, 1,10 meter, på Erbernhard.

Karolina Sörman

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.