Nyheter

På väg mot ny SM-final

Nyheter • Publicerad 13 maj 2011

RIDSPORT

För tre år sedan tog sig Ölands RF till lag-SM på Strömsholm. Då låg man femma inför avgörandet i gruppfinalen. I år är man nära en ny drömfinal – man ligger fyra inför helgens gruppfinal.

– Vi har ett bra utgångsläge och goda förutsättningar, säger lagledare Hans Westerlund.

I helgen avgörs det vilka lag som går till lag–SM, finalen i ridsportallsvenskan, på Strömsholm. Två av åtta lag kvalificerar sig till finalen – ÖRF ligger fyra inför avgörandet i Västervik.

– Det är ett bra utgångsläge. Vi har många duktiga och rutinerade ryttare så det är absolut ingen omöjlighet, säger lagledaren Hans Westerlund.

Senast ÖRF var på Strömsholm var för tre år sedan. Då låg man femma inför gruppfinalen och lyckades ta sig vidare. I år har man alltså ett bättre utgångsläge inför de två tävlingarna. Man inleder med en tävling på lördag och i tävling nummer två, på söndag, höjs hindernivån och resultaten då ger fler poäng än under lördagen.

– Helst ska vi komma i alla fall tvåa-trea på lördagens tävling och vinna söndagens, säger Hans Westerlund.

BÄSTA LAGET

ÖRF störs inte av några skador eller andra avbräck – man kan mönstra bästa laget i den viktiga gruppfinalen.

– Det är de bästa ryttarna vi har, de står sig väl på den här nivån. Och så är vi stärkta mentalt efter att det gick så bra i senaste tävlingen i Örebro. Vi har goda förutsättningar, säger Westerlund, som dock poängterar nervernas roll i avgörande tävlingar.

– Man får inte bli för nervös, vilket man lättare blir i lagtävlingar än i individuella. Vi ska ha fullt fokus på den här tävlingen och vår egna ridning och inte på vad som kan komma i Strömsholm. Och så måste man ha en del tur med sig, säger Westerlund.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.