Annons
Nyheter

Öländska Nina imponerade på tillträdande förbundskaptenen

Nyheter • Publicerad 3 september 2008

RIDSPORT

Trots ett par stora missar i helgens nationella dressyrtävlingar i Ystad blev det fina placeringar för Nina Karlsson från Färjestaden. En fjärdeplats och en femteplats blev facit i hård konkurrens.

Annons

– Jag missade en piaff så jag trodde att det här går aldrig, förklarar en mycket nöjd ryttarinna.

Lördagens klass Svår B:1 innehåller både passage och piaff, en förenklad Grand Prix skulle man kunna säga.

– Det är koefficient två på piaffen, men det blev 64,9 procent och en fjärdeplats, jättekul, förklarar Karlsson.

MISSADE REJÄLT

I söndagens Grand Prix kom ännu svårare utmaningar.

– Jag missade rejält i saxen, hästen började byta galopp i varje språng och med koefficient två åkte vi ner till 61 procent på den delen, förklarar Nina.

En sax innebär att ekipaget utgår från medellinjen och rider åt höger tre språng, galoppombyte och sexprång över medellinjen mot andra långsidan, byte igen och sex språng tillbaka, för ett sista byta och sluta på medellinjen.

– Jag tänkte att nu måste vi sätta sista delen om det här ska gå vägen, fortsätter ryttarinnan.

FICK BRA BETALT

Och visst skulle det bli bra. Med en åtta i bedömning på piaff och passage på medellinjen, bästa betyget någonsin, hoppade procenten upp till totalt 64.

Annons

– Ja, jag fick ju betalt för det jag gjort innan och jag har aldrig varit så nära toppen som nu det senaste halvåret.

Och uppvisningen har betalat sig på andra plan. Speciellt mycket beröm fick Nina och Tara av domare Bo Jenå, tillträdande förbundskapten för dressyrlandslaget. Han har rekommenderat Nina Karlsson för Flyinge International, en typ av inbjudningstävling. Flyingechefen har redan hört av sig till Nina.

– Han tyckte absolut att vi skulle anmäla intresse, eftersom de vill ha in både nya ryttare och hästar.

Flyinge International Dressage Show arrangeras den 3-5 oktober, och förra året kom ekipage från tolv länder till start, bland annat världsettan Anky van Grunsven.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons