Nyheter

Öländska ekipage instrueras

Nyheter • Publicerad 26 mars 2014

På fredag arrangerar Västerviksortens Ryttarförening en clinic i dressyr. För instruktionerna står hemmasonen och flerfaldiga OS-ryttaren Patric Kittel och ekipagen som visar upp sig är öländska.

Två av Ostkustens Dressyrrytares framgångsrika ekipage får chansen att visa sina färdigheter för publik och hjälp att putsa tekniken.

Jennifer Svensson visar sin hingst Twilight, som dessa säsongen ska vara klar för Grand Prix. Lena Nilsson från Aledals Ridcenter, visar sin vallack Rostock som är sju år och uppfödd på Öland. Ekipaget är klara för Medelsvår B. Ridskolechef Bertil Wilén hoppas på fullsatt ridhus och berättar att Patrik Kittel har varit en flitig besökare i ridhuset i Västervik när han bodde på orten. Patrik Kittel är förutom sina stora sportsliga framgångar,  känd för sina inspirerande och lärorika föreläsningar.

KAROLINA SÖRMAN

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.