Annons
Nyheter

Ö-ekipage mot svenskt sportchampionat

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2012

RIDSPORT

Höstens mest prestigefyllda utmaning för unghästekipage pågår under denna vecka och till helgen väntar finalerna. Både dressyr- och hoppekipage finns på plats.

Annons

Jennifer Svensson inledde Breeders för Ostkustens DR. Med Tobacco, i sexårsklassen i dressyr, blev resultatet 72,2 procent utanför placering.  Lena Nilsson, också ODR, visade Rostock i femårsklassen i dressyr i går onsdag där hon hade sällskap av 43 konkurrenter.

I 4-årschampionatet började Ulrika Palmberg i sadeln på Check Point. I första omgången blev det 13,3 poäng och utanför placering. Katarina Torstensson, Ölands RF, fick 15,6 poäng med fyraåriga Hortensia och slutade åtta i första omgången.

5-ÅRINGAR

Bland 5-åringarna är Torstensson på plats med Flexitop O och klubbkamraten David Erndin har kvalat in Cartney. Ulrika Palmberg kommer till start med Maserati och en fjärde ÖRF-ryttare, Mats Torstensson, kommer till start med Anya S. Även Martin Ståhlfors har kvalat Mr Bonfire till start i femårsklassen. De fem ÖRF-ekipagen kommer att ha totalt 209 konkurrenter att tävla mot.

Palmberg och Katarina Torstensson återkommer även i sexårsklassen i dag, torsdag. På fredag är det dags för sjuåringarnas första omgång och här finns ÖRF:s Emma Persson och Cannonball i startlistan.

OMGÅNG TVÅ

I dag väntar omgång två för femåriga hopphästar, medan dressyrhästarna får vänta till fredag för omgång två. Med så stor öländsk närvaro borde det finnas stora chanser att se några hemmahopp under lördagens final för femåriga hopphästar.

Jennifer Svensson kommer till start med hingsten Sparkling i söndagens FEI S:t Georgs Grand Prix.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons