Nyheter

Nytt SM väntar Niklas

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2008

RIDSPORT

Till helgen är det dags för Niklas Johannesson att göra sin tredje start för säsongen i ett svenskt mästerskap. Tillsammans med hästen Figaro står han inför utmaningen att möta den svenska junioreliten i hoppning.

– Det här är det sista stora målet för mig och Figaro, berättar ÖRF-ryttaren.

Omkring 77 juniorer kommer till start i årets inomhus-SM som avgörs i Enköping och på startplats 38 hittar vi ÖRF-ryttaren Niklas Johannesson. I stallet finns fyra hästar i full tävlingskondition.

– Det är allt jag klarar just nu, det är mycket i skolan också, förklarar Niklas som delar sin tid mellan tävlingssatsningen och gymnasieutbildning.

I går morse avgick resan och ekipaget har laddat med en inomhustävling i Ljungby för att hitta formen.

– Inomhustävlingar kräver inte så mycket kondition som utomhus, men jag har jobbat mycket med galoppen. Figaro är ganska stor, han behöver galoppera mer men inte fortare, förklarar Niklas, som fick med sig bra resultat från inomhustävlingen i Ljungby.

TORSTEN KVALAR MED FAUSTINO

Från Ölands RF kommer också Katarina Torstensson att starta med flera hästar, i SM kvalet rider hon Faustino. Juniorerna rider ett kval på 1,35 meter som rids innan finalen som går i 1,40 m. Inför SM har junioren Johannesson som mål att ta sig till final men han kan ändå känna sig nöjd om det inte blir så.

– Det är en bra erfarenhet för mig och om hästen hoppar bra så är det bra även om det inte blir final. Det gäller att ha en bra dag och då kan alla vinna, avslutar Niklas.

För Katarina Torstensson väntar ett 40-tal starter i första SM-kvalet. Bland annat möter hon Peter Eriksson med Jaguar Mail, Linda Heed och Lotta Schultz från OS-truppen, samt formstarka Niklas Jonsson. Segraren från utomhus-SM, Jens Fredricson, verkar inte komma till start.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.