Nyheter

Madelene hemma efter kvalförsök

Nyheter • Publicerad 10 december 2008

RIDSPORT

Helgens Elit-tävlingar i Skånes hästcentrum lockade toppekipage till start. I Flyinges regi gjordes cirka 900 starter under fyra dagar. Största klassen var en 1.50m, Grand Prix och det var också kval för young riders till YR Krafft Cup-finalen i Skandinavium.

– Det har gått både bra och dåligt, sammanfattar ö-ryttaren Madelene Wikskär sin helg som bland annat innehöll kvalförsök.

Det började bra för Madelene, då hon var dubbelnolla på fredagen. Hon hamnade som nummer 42 i den stora klassen där totalt 151 ekipage kom till start. Det resultatet var precis utanför placering, det var 38 stycken pris.

– Jag hade inte tänkt att rida så fort för att spara Charli till kvalet, berättar Madelene.

Dag två var det dags för kval till YR Krafft Cup, där finalen avgörs i Skandinavium i februari. För att komma med samlar man poäng i olika kvaltävlingar som hållits under hösten och som kommer att genomföras i början på nästa år.

– Det har redan varit två kval och detta var lite utav en chansning. Det var både mitt och hästens fel att det gick som det gick, säger Madelene.

Ekipaget slutade bland de sista i resultatlistan då de blev uteslutna. Helgen slutade dock på bästa sätt då Madelene tog trettondeplatsen i en 1.35m, med ackumulatorbedömning. Det var totalt 54 startande i den klassen. Hästen Charli 6 har funnits i Madelenes stall sedan juni och har också varit med henne på träning för Piet Raijmakers i Holland.

– Nu ska jag ha julledigt och sedan börjar tävlingarna i januari igen, jag kommer att delta i de andra kvaltävlingarna också, berättar Madelene. Jag stannar hemma tills i mars-april, sedan åker jag ner och ska vara med på tävlingar i Belgien som pågår under tre veckor.

Efter det återvänder Madelene till sin tränare Piet i Holland där hon haft sin bas sen i höstas. Det är ännu oklart vilka hästar hon kommer att ta med sig den här gången.

Vinnare i YR Krafft cup kvalet på Flyinge blev för övrigt Marie Moesgaard från Danmark.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.