Nyheter

Jens Nilsson topp i Karlshamn

Nyheter • Publicerad 1 november 2007

RIDSPORT

Katarina Torstensson fick avstå helgens nationella tävlingar i Karlshamn på grund av sjukdom. Då kunde en annan duktig ö-hoppryttare ta för sig i resultatlistorna.

Jens Nilsson, Mörbylångadalens RS, red hem flera placeringar och även Niklas Johannesson, Ölands RF, och Åsa Lindström, från Mörbylångadalens RS, placerade sig i den hårda konkurrensen. Med Acado KJ red Jens hem en tredjeplacering i 1,30-metersklassen före toppryttare som Jens Fredriksson och Malin Baryard-Johnsson.

– Acado har gått jättebra hela säsongen, han har legat bra till i stor sett varje helg. Jag vet att han är snabb. Oftast har han haft en väldigt bra tid, men haft något nedslag i omhoppningarna. Då hamnar man kanske runt en 14:e plats. Skönt att han fick en placering nu, säger Jens efter helgens tävlingar.

KÄNSLIG HÄST

I nästa 1,30-metersklass kom Jens och Acado KJ på en femte plats av 101 startande. Med den yngre Caramelle KJ, som för övrigt kvalade in till Falsterbo Scandinavian Open för femåringar i somras, hade Jens den fjärde bästa tiden i klass 1,20 bed A0.

– Caramelle kan vara lite känslig, jag är väldigt rädd om henne, förklarar Jens valet att utgå i två av klasserna.

– Hon blev rädd och spänd när publiken applåderade och rev två hinder på en långsida. Jag valde att gå ut och starta om i nästa klass, då hinner hon lugna ner sig. Jag jobbar så med mina unghästar, det är bättre att utgå om det händer något.

KLIVA FRAM 2008

En häst på frammarsch är annars åttaåriga Celeste.

– Hon blev riden två månader som fyraåring, sedan har hon haft föl. Hon har inte blivit riden mycket och hon går jättebra. Hon kommer att kliva fram till nästa år, avslutar Jens.

Resten av november är det Jens fyraåriga hästar som kommer att tävla, medan femåringarna, som just debuterat i 1,30, kommer att vila och börja tävla i december eller januari.

JUNIOREN NIKLAS

Juniorryttaren Niklas Johannesson, Ölands RF, och Petite Fleur stod för en bra insats och slutade trea i en av 1,20-metersklasserna. Niklas genomförde flera bra ritter även om det inte räckte till placering. Åsa Lindström, MDRS, och Charez KJ red en felfri ritt i klass 1,20 meter, bed A0 och slutade på åttonde bästa tid.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.