Nyheter

Hopptalang visade framfötter

Nyheter • Publicerad 4 juni 2008

RIDSPORT

I helgen avgjordes den numera årliga hopptävlingen Ölandshoppet. Strax över 100 ekipage kom till start och en av dessa var Ölands Ryttarförenings Tova Lindbäck som red hem en förstaplats och två andraplatser.

Helgens hopptävlingar i tävlingen Ölandshoppet dominerades av ryttare från Ölands RF. Det stora utropstecknet var den unga hopptalangen Tova Lindbäck som på hästen Diamond Lass svarade för en seger i 1,15, en andra plats i 1,20 samt en andra plats i 1,10. Speciellt var också att det endast var andra gången som hon tävlade i 1,20.

LANDMÄRKEN

– Hästen är riktigt bra och det var en rolig och behaglig bana. Dessutom har jag en bra coach som lärt mig mycket, säger Lindbäck som coachas av Mats Torstensson.

Banan var annars väldigt inspirerad av de öländska landmärkena. Hindrena föreställde allt från de båda fyrarna till Lundegård och grinden vid Sollidens entré.

– Det skapar en atmosfär runt banan som är helt fantastisk. Det märks verkligen att man är på Öland och hoppar. Tanken är att banan ska vara ganska lik den som elitlaget ska rida på i SM-finalen om ett tag. Dessutom är denna banan väldigt säker och vi har inte haft några olyckor alls, säger banbyggaren Bengt Gustavsson.

LYCKAD HELG

Helgen har annars varit väldigt lyckad för arrangörerna. Enda minuset är antalet deltagande ekipage.

– Alla har tyckt att det varit ett jättebra arrangemang. Men vi skulle kunna ha många fler ekipage med – jag förstår faktiskt inte varför det inte kommit fler, säger Mia Johannesson som är en av arrangörerna.

Andra hoppare som tog för sig på tävlingarna och plockade flera fina placeringar var till exempel ÖRF:s Mats Torstensson och Jens Nilsson. Torstensson plockade hem fyra förstaplatser i 1,30 och dessutom en andraplats och en tredjeplats på samma höjd. Han kom dessutom tvåa i 1,20. Jens Nilsson tog sex förstaplatser i 1,20 samt en förstaplats i 1,10 och en andraplats i 1,30.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.