Nyheter

Hoppryttare i toppstrid efter elitpremiär

Nyheter • Publicerad 24 mars 2009

RIDSPORT, ALLSVENSKAN ELIT

En insats över förväntan.

Så kan premiären av Allsvenskan Elit summeras. Ölands RF:s lagryttare stod pall för trycket och visade konkurrenterna att de är att räkna med. Lagledare Hans Westerlund är jublande glad efter helgens tävlingar i Örebro.

– Det här känns så himla bra, nu är vi ju med!

De inledande uppvärmningsklasserna gav en lite mer ljummen start på tävlingen, men det vållade också lagledaren små bekymmer med uttagningen. Louise Andersson var enda ÖRF-ryttare med felfri ritt. I övrigt togs lagryttarna ut efter resultaten.

– Det var ett lätt val denna gång, jag gick helt på resultaten, förklarar Hans som kan vara riktigt nöjd med sitt beslut.

TOVA SOM JUNIOR

Först ut i lagklassen som junior red Tova Lindbäck med Philippa.

– Ett nedslag, konstaterar Hans, som sedan kunde bocka av felfria rundor från Young Rider-ekipaget Louise Andersson, Nimue KJ samt Mats Torstensson, Edelweiss.

Sist ut var Ulrika Palmberg med Thyraleen. Klart var då att Mantorpsryttarna och hemmalaget Örebro hade tre ryttare felfria, och därmed var klara för omhoppning. Bankeryds lag hade avslutat på totalt fyra fel. För Palmberg gällde det att antingen säkra en omhoppningsplats, eller med en snabb runda hålla undan för konkurrenterna.

– Så kommer hon mot ett hinder och får ett pet, hästen nuddar bommen och hon hinner landa innan den faller till marken, så himla synd! berättar Hans Westerlund.

Men tiden var snabb och räckte till en tredjeplats.

– Vi hade ju hoppats på detta men det finns ju alltid ett ”men”, fortsätter lagledaren som är strålande nöjd på den långa hemresan.

Örebro segrade i omhoppningen med tre felfria lagryttare. Mantorp slutade tvåa med fyra fel.

– Nu är det bara att ta nya tag inför Västervik, konstaterar Hans Westerlund.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.