Nyheter

Hemmaseger i Ölandshoppet

Nyheter • Publicerad 4 maj 2009

RIDSPORT

Av de totalt 280 starter som i helgen genomfördes under tävlingen på Lundegårds Camping, var 23 från Ölandsklubbar. Hela fem segrar gick till ÖRF och den mest prestigefyllda klassen 1,30 var en strid mellan Katarina Torstensson och Vetlandaryttaren Annie Hultqvist. Efter en snabb omhoppning var det till slut Katarina och Trajanus som red hem den blå-gula rosetten.

– Det är alltid kul att vinna, speciellt när det är huvudklassen, tycker en glad och nöjd Katarina.

Den tredje upplagan av Ölandshoppet lockade blygsamma startfält. De tillresta ryttare som ändå startade, fick möta tufft motstånd, då nästan hela ÖRF-truppen från elitlaget fanns på plats. I den inledande klassen 1,10 meter blev det en andraplats för Julia Torstensson på Diamond Lass. Julia vann dessutom klubbmästerskapet, som var en klass 1,10m. En annan Ö-ryttare som plockade placeringar i helgens meeting var Mats Torstensson. Det blev en första och en sjätte plats i klass 1,20m, samt en andra och en fjärde plats i klass 1,30m.

– Jag tycker att det här är en av de finaste tävlingarna, berättar Mats Torstensson.

– Det är en fantastiskt fin bana, med jättebra underlag och mycket bra skött, dessutom gick det bra för stallet! tillägger han.

UNGHÄST-VM

I helgens avslutande huvudklass, 1,30 meter, var tolv ekipage klara för omhoppning, sensationellt nog åtta av dessa representerade öländsk hoppsport. Först med en riktigt snabb tid blev Vetlandaortens Annie Hultqvist. För att klå hennes tid gällde det att satsa på ett högre tempo, men framförallt snäva in vägarna. Katarina Torstensson var bland de sista till start, hon satsade för fullt och lyckades skära ner Annies tid med över två sekunder, klockan stannade på 42.89 mot Annies 45.57 sekunder. Ingen av konkurrenterna kom i närheten, Jens Nilsson var en som försökte, tiden blev 46,69 sekunder, men det höga tempot straffade sig och det blev ett hinder ner. Mathias Haug var trea med Celtic. Mats Torstensson knep den sista prisrosetten som nummer fyra med Cold as Ice. Därefter följde Niklas Johannesson, Jens Nilsson och Madeleine Wikskär, vilket förstärkte ÖRF-dominansen i klassen.

– Hästen har känts jättebra i helgen, den är verkligen superfin, berättar Mats om 6-åringen som sedan tidigare är klar för stortävlingarna i Falsterbo. Även Katarina var strålande nöjd när hon sammanfattar tävlingen.

– Det blir lite minisemester, vi har haft en kanonhelg. Alla hästarna har tagit pris, solen skiner och fåglarna kvittrar!

Nästa tävling för ”Katta” blir treårstesten på Ridklubben Udden, där hon ska visa runt 12 unghästar. Dessutom fortsätter satsningen med Fetcher N 1134, förhoppningen är att kunna delta i Unghäst-VM efter Falsterbo.

– Det är absolut inte omöjligt att vi kommer med, avslutar Katarina.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.