Annons
Nyheter

Elitserien nästa för Ölands RF

Nyheter • Publicerad 9 november 2007

RIDSPORT

Hoppryttarna i Ölands RF fick i veckan en glad överraskning. Efter ett beslut i veckan att utöka hoppningens högsta lagserie med ytterligare ett klubblag flyttades Ölands RF upp till allsvenskan elit.

Annons

Ölands RF och Bankeryds RF är de två bästa lagen från division 1. Bankeryd var sedan tidigare klara, men nu är alltså även Ölands RF klara för start i ATG ridsportallsvenskan elit.

– Anledningen till att vi utökar elit med åtta lag i varje zon, beror på det stora intresset för division 1, berättar Lotta Amnestål, pressansvarig på Svenska Ridsportförbundet.

– Det har varit upp till 30 deltagande lag i vissa zoner och där bara ett lag har gått vidare till elit. Som det blir nu får de som åkte ut förra året vara kvar och de två bästa lagen i division 1 i varje zon flyttas upp. För 2008 gäller vissa övergångsregler, men därefter blir det så att varje säsong kommer två lag att åka ur serien och två flyttas upp från division 1, fortsätter Lotta Amnestål.

INTE OMÖJLIGT

Åsa Torstensson är en av ryttarna som kommer att rida i laget under 2008.

– Det är jätteroligt att det blev så här, vi var ju så nära att vinna division 1. Vi har ett bra underlag att bilda lag av och att nå en plats i finalen är ingen omöjlighet, berättar Åsa, som just fått reda på nyheten via ridsportförbundets hemsida.

Med hästen Laquest KJ har Åsa tävlat 1,30 och finalen på Strömsholm har hinder upp till 1,40 meter.

– Planen var ju att Laquest ska gå 1,40 nästa år, men vi har ju hittills inte tävlat på den höjden, därför är det bra att vara några fler i laget, fortsätter Åsa, som under hösten inte tävlat så mycket.

SÄKRA PÅ HÖJDER

Ridsportallsvenskan avgörs genom tre kvalomgångar, division 1 har fyra. I början av 2008 drar serien igång och finalen brukar ridas i juni. Laget består av fyra ryttare och av dessa fyra måste en ryttare vara junior, vilket innebär att ryttaren är 18 år eller yngre. Dessutom måste en ryttare vara young rider, vilket är en ålderklass från 16-21 år.

Annons

– Vi har ju flera ryttare som är säkra på de här höjderna, Mats och Katarina Torstensson, Madelene Wikskär är ju young rider och hennes häst går stadigt 1,50 med bra resultat.

– Elisabeth Schröder, juniorerna Nicklas och Rebecka Johannesson rider också klasser på 1,30 meter med bra resultat, ja vi är ett starkt nykomlingsgäng, berättar Åsa som är mycket glad över uppklassningen till elitserien.

Dessutom kan elitserien innebära andra positiva effekter för Ölands RF:

– Jag tror att det kanske kan locka en del ryttare att byta till vår klubb, nu när det finns chanser både att rida i laget i division 1 och elit, avslutar Åsa.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons