Nyheter

Delade känslor efter sjundeplatsen i SM

Nyheter • Publicerad 9 juni 2008

RIDSPORT, FINAL ATG RIDSPORTALLSVENSKAN

Ölands Ryttarförening slutade i helgen sjua i lag-SM-finalen på Strömsholm. Och trots viss besvikelse över de svaga individuella resultaten är lagledare Hans Westerlund nöjd.

– Kommer man sjua i Sverige första året man är med får man ju vara nöjd. Många nykomlingar vill ju bara hålla sig kvar, säger han.

Klassiska Strömsholm hade i lördags samlat landets tio bästa lag till finalhoppning och hälften av dessa gick vidare till en andra omgång under lördagseftermiddagen. ÖRF hade hoppats på att komma med bland de fem lagen som gick vidare, men det lyckades man inte med.

– Vi hade en liten förhoppning att göra det, det var allas inställning, men nu gick det som det gick, konstaterar Westerlund och fortsätter.

– Första målet var ju i och för sig bara att komma hit, men sedan höjer man ju ribban lite.

MÅNGA FEL

Junioren Nicklas Johannesson var först ut på sin Figaro och han red banan med två rivningar. Samma antal rivningar red sedan Young Rider-ryttaren Madelene Wikskär in på med sin Brazil Jack.

– Ett pet kan man räkna med, men när väl ett kommer kommer det ofta ett till, hindrena kommer ju rätt tätt inpå, förklarar Westerlund, vars ÖRF hade problem med den svåra banan på Strömsholm.

Visst, banan är lika svår för alla, men svårt blir gärna svårare för nykomlingar, så kanske fungerade banan som ett såll mellan agn och vete. För under dagen gick det sämre och sämre för ÖRF och de två rivningarna av Johannesson respektive Wikskär följdes upp med tre rivningar av Mats Torstensson och Edelweiss och hela fyra rivningar av Katarina Torstensson på sin Faustino.

– Det är ju tuffast att gå ut sist, men för ”Katta” är ju fyra pet mycket, säger Westerlund.

Tre pet på Mats och fyra på Katarina låter väldigt mycket...

– Ja, så ska det ju inte vara egentligen, men så är det. Vi får prata igenom det här nu, om vi kunde gjort något annorlunda. För det här är lite för mycket för att man bara ska ta det med en axelryckning.

SKA TILLBAKA

Som alltid när det inte går riktigt som det ska är det ju dags att vandra ut på de efterklokas estrad och ta en titt på laguttagningen. Jens Nilsson och Mats Torstensson förde laget till SM-final efter fin hoppning i Västervik, men lagets stjärna Katarina Torstensson, som inte var med då, gick nu in i laget istället för Nilsson, som visserligen inte imponerat under förklasserna på Strömsholm. Men var det ändå rätt att ändra på det vinnande laget från Västervik?

– Det är jättesvårt att säga. Jag satt och såg alla ryttarna dagarna innan och sedan försöker man summera intrycken och ta ut de man tror på, säger Westerlund, som nu blickar framåt mot nästa säsong.

Nu vet man ju redan att man ska hoppa i högsta serien nästa år, till skillnad från förberedelserna inför årets säsong, så man fick en gratisplats så sent som i julas.

– Ja, nu har vi en längre startsträcka. Det är bara att spotta i näven och ta nya tag. Vi ska hit igen, säger lagledaren.

VIKTOR LOVÉN

Final ATG Ridsportallsvenskan:

1) Strömsholms RSF 0+8 fel 2) Sölvesborgs RK 0+15 3) Helsingborgs FRK 4+12 4) Djursholms RK 13+17 5) Nääs RF 18+24 6) Varbergs RK 22 7) Ölands RF 29 8) Gävle RS 46 9) Bankeryds RK 68 10) Umeå RF 96.

Resultat ÖRF, sämsta resultatet räknas bort:

7) Ölands RF, Lag 1, 29 fel, 224,56 sekunder.

Niklas Johannesson, Figaro, 9 fel, 76,19 sek.

Madelene Wikskär, Brazil Jack, 8 fel, 75,97 sek.

Mats Torstensson, Edelweiss, 12 fel, 72,40 sek.

Katarina Torstensson, Faustino, 16 fel, 73,64 sek.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.