Nyheter

Celebert besök väntar öländskt ridcenter

Nyheter • Publicerad 26 mars 2009

RIDSPORT

Aledals Ridcenter i Färjestaden får i april stå värd för ett inom ridsporten högintressant arrangemang. Flyinge, Sveriges avel- och hästsportcentrum, åker på turné med sina mest framgångsrika hingstar. Av fyra turnéstopp har de valt att lägga ett besök hos Jörgen och Lena Nilssons välrenommerade anläggning.

– Det är väldigt roligt, förklarar Jörgen Nilsson.

För Flyinge är Hingstvisningarna ett viktigt fönster för att möta avelsintresserade och skapa möjligheter till kvalitativ avel inom hästsporten.

– Det är ett tillfälle för stoägare att komma nära hingstarna och efter visningen bekanta sig med dem i stallet och se deras temperament, förklarar Sofia Söderqvist, eventansvarig på Flyinge.

Just stallets och anläggningens kvalitet var viktigt när Flyinge valde platser för årets visningsturné.

– När publiken ska se hingstarna efter visningen är det viktigt att det är fint omkring dem, Aledals anläggning är väldigt fin, fortsätter Sofia.

Även praktiska omständigheter som transportlogistik är avgörande.

– Vi är en gång hemma på Flyinge och sedan på fyra orter i Sverige. Vi vill vara där det finns många stoägare men också ska det passa att vi kan åka hela dagen, vila ett par timmar och sedan ha show, säger Sofia.

Den första april är det dags och tills dess gäller det att anläggningen är extra finputsad. Förutom på Öland kommer hingstvisningarna att turnéra till Strömsholm i Sörmland, Kungsbacka Ridklubb och Grevagården utanför Skövde.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.