Annons
Nyheter

Bredden är styrkan för ÖRF-lag

Nyheter • Publicerad 24 april 2009

RIDSPORT

I helgen avgörs det om Ölands RF ska få stanna kvar i Ridsportallsvenskan Elit. Dessutom skall division 1-laget försvara segern från andra omgången. De båda serierna samkörs i Västervik, vilket ger en stor fördel för föreningen.

Annons

– Vi är starkare än tidigare och nio ryttare är klara för den totala truppen, förklarar lagledare Hans Westerlund.

Elitlaget ligger på plats tre efter att ha genomfört en omgång. Division 1-laget ligger på en andra plats efter en seger i andra omgången.

– Det känns bra inför tävlingen, konstaterar Martin Ståhlfors som ansvarar för Division 1-laget.

– Rebecka Johannesson kommer att rida en annan häst, Petit Fleur, och eventuellt kan vi toppa laget med Jens Nilsson, om han inte rider i elitlaget, fortsätter han.

Och just bredden av ryttare som finns att välja på gör att läget kan bli optimalt.

– Det finns inga säkra kort, men jag tycker ju att truppen i Örebro (i första omgången) red stabilt så det känns ju bra. Men jag ser efter förklassen, konstaterar Westerlund, som fokuserar på stabilitet i truppen.

ANKARE

Division 1-laget har haft sju olika medlemmar med Rebecka Johannesson som ankare och den enda som platsat två gånger i laget. Niklas Johannesson finns också med och kan vara ett alternativ för i första hand division 1-laget. Laget möter motstånd från tio konkurrenter med Växjöortens FK i topp.

– Vårt mål är ju att vinna serien, de här ryttarna är tävlingsmänniskor och det märks tydligt att de är där för att vinna, säger Ståhlfors.

Jens Nilsson har haft fina tävlingsresultat med sina hästar och har rest med laget hela förra säsongen och även årets första omgång. Efter att Katarina Torstenssons häst förra året drabbades av plötslig skada, tog Jens klivet in i elitlaget och säkrade ett bra resultat i deltävling nummer ett. Sedan dess har han varit den ständiga reserven. Kanske kan ett bra resultat i första klassen ge en lagbiljett. Ulrika Palmberg och Thyraleen har haft färre starter men i de flesta fall stabila, felfria resultat.

Annons

– Uppladdningen inför Västervik har inte varit optimal. Det har inte blivit någon träning för Markne och ingen gemensam samling, vi har letat efter andra tränare men det sprack. Men jag är övertygad att vi kan nå Strömsholm, tillägger lagledare Westerlund, som förväntar sig tufft motstånd från revanschsugna Örebro, som förra året missade SM-finalplatsen, men numera leder serien efter första omgången.

De två bästa av totalt åtta lag i elitseriens mellersta grupp, går vidare till sista delen i serien. Ölands RF måste slå antingen serieledande Örebro eller serietvåan Mantorp, för att nå slutmålet; en SM-final på Strömsholm.

Karolina Sörman

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons