Annons
Nyheter

Allsvensk seger för Ölands RF

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

RIDSPORT, PONNYALLSVENSKAN

Det blev en övertygande seger för Öland RF:s lag, när ponnyallsvenskans tredje omgång i hoppning avgjordes i helgen på Ridklubben Uddens anläggning utanför Kalmar.

Annons

Nio lag kom till start, Öland representerades av Ölands Ryttarförening och Åkerbo Hästklubb. Mörbylångadalens RF startade denna gång inte i laghoppningen, men hade ekipage på plats i uppvärmningsklasserna. Varje lag räknar de tre bästa resultaten och måste ha ryttare i minst två olika ponnykategorier.

FELFRITT

Det började trevande efter första grundomgången. Av ÖRF:s sju ryttare hade endast tre ridit felfritt. Det visade sig dock att detta resultat skulle räcka långt, bara Nybro RK hade tre felfria ryttare i grundomgången så omhoppningen stod mellan Nybro och Öland.

Här var det ingen tvekan om vilket lag som presterade bäst. Fem ekipage från Ölands RF red en felfri runda, medan Nybro fick totalt åtta fel i omhoppningen. Även tidsmässigt red Ölandsryttarna bäst. Total tid i omhoppningen var 94,89 sekunder mot Nybros 111.

ÅKERBO NIA

Detta innebär att Ölands RF är klart för finalen i Vetlanda, eftersom laget står som segrare i zon 4 Småland. Preliminära resultat tyder på att det blir Eriksmåla RK och Kalmarbygdens FRK från zon 4, som gör Ölands RF sällskap i finalen i november. Åkerbo HK har ett ungt lag som hade otur inför tredje omgången.

– På grund av skadeproblem fick en av ryttarna byta häst i sista sekund. Vi hade inga höga förväntningar, vi vill att våra ryttare ska få komma ut och tävla och få lite rutin. Utifrån det så är vi nöjda med vår insats och tjejerna som ridit har haft kul, det är kul att vi har fått ihop ett lag och kunnat vara med, säger lagledaren Heléne Karlsson.

Åkerbo HK kom på nionde plats. I uppvärmningsklasserna tog John Franzén, ÖRF, och Kulltorps Rufus hem en förstaplats i kategori C Lätt B. Åsa Jönsson, Norra Möckleby RK och Klinteby Collbaz var snabbast med felfri ritt i kategori D Lätt C.

KAROLINA SÖRMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons