Annons
Nyheter

Grillsäsong - grilla säkert

Nyheter • Publicerad 15 maj 2009

Nu är sommaren på gång och många har redan dragit igång grillarna. Få saker är väl så trevliga som att äta grillad mat ute! Tyvärr händer det varje år väldigt många olyckor i samband med grillning. Exempel på händelser från Öland från senare år:Miljonskada på flerbostadshus efter att engångsgrill placerats på brännbart underlag på balkong (hade räddningstjänsten kommit 10 minuter senare hade totalskada riskerats med en kostnad på flera tiotal miljoner kronor).Explosion av gasolflaska då engångsgrill placerats ovanpå stormkök (materiella skador på tält och bil).Pojke allvarligt brännskadad då han skulle tända grill med hjälpa T-sprit istället för tändvätska.Ett antal bränder i mark, papperskorgar, containrar mm på grund av felaktig hantering av grillar.

Hur kan man då grilla säkert? Följ länken nedan för tips om kol- och gasolgrillning och vad som gäller för grillning på balkonger.

Annons

http://www.srv.se/templates/SRV_Page____21392.aspx

Trevlig grillsommar!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons