Annons
Nyheter

Vill bredda surfkretsen

Nyheter • Publicerad 1 juli 2009

VINDSURFING

Öland, och inte minst Haga Park, är ett paradis för surfare – särskilt sommartid.

Annons

Nu jobbar öländskorna Emma Johansson och Emmi Roosling hårt för att öka surfintresset på ön.

– Vi hoppas på fler medlemmar i klubben.

Under sommaren pågår en surfingskola för nybörjare som vill lära sig att surfa på Haga Park under ledning av bland andra stjärnsurfaren Emma Johansson. Syftet är att ge barn och ungdomar chansen att pröva på surfing.

– Vi vill försöka få in fler medlemmar i klubben, säger Johansson och får medhåll av sin instruktörskollega Emmi Roosling.

– Vi hoppas på att få in fler härifrån Öland, det är många utifrån som surfar. Vi vill ta vara på att det här är ett av Sveriges bästa surfingställen.

Förra veckan drog det hela igång men en svårbemästrad vind gjorde då att uppslutningen var låg.

Mycket på gång

Desto bättre har den här veckan varit och tjejerna hoppas nu att intresset för surfing ska öka hos de yngre generationerna.

– Det är mycket som händer i sommar, bland annat det här och ett speciellt evenemang för tjejer som vi ska ha senare. Surfingen har växt mer och mer på sistone, berättar Roosling.

Vad är er förhoppning att de här evenemangen ska resultera i?

Annons

– Vi vill bland annat öka intresset bland tjejerna. Det är inte så många tjejer som surfar. Samtidigt så vill vi verkligen uppmuntra de som finns och göra så att de känner sig välkomna inom surfingfamiljen, förklarar Johansson.

Ni vill bredda surfkretsen lite?

– Ja, precis.

Tisdag och onsdag

Surfingskolan, som är öppen för barn över tio år, kommer att hålla igång resten av sommaren under tisdagar och onsdagar. Är man intresserad av att pröva på är det bara att dyka upp då det är drop in som gäller.

– Det är ett bra sätt att få pröva på det.

FREDRIK ALFREDSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons