Annons
Nyheter

Vicklebybo i rugbylandslaget

Nyheter • Publicerad 20 december 2007

RUGBY

Kalmar AIK Rugbyklubbs öländske talang Arvid Håkansson har tagits ut till det svenska U18-landslagets träningsläger i England den 20 januari.

Annons

På meritlistan har Håkansson en U17-landskamp mot Danmark, men nu bär det alltså av till rugbyns hemland för ett läger med det ett år äldre landslaget. Den öländske pelaren är 185 centimeter lång och väger 105 kilo och har tagits ut för sin prestation på de regionala träningsdagarna under hösten, där hans testvärden hade ökat markant.

UPPLADDNING INFÖR EM

Lägret är en del i uppladdningen inför EM i Italien senare i vår, men truppen spikas inte av Rugbyförbundets Development Manager, Chris Sigsworth, förrän en månad innan turneringen.

Håkansson har stora chanser att komma med i EM-truppen och han spås en lysande framtid av Kalmar AIK RK:s ordförande Yves Le Naour.

– På det sätt han demolerade den danska klungan i höstas vittnar om att det är en A-landslagspelare vi vaskat fram här i Kalmar AIK RK, berättar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons