Nyheter

US Open-trean Shani Waugh till Öland

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2006

GOLF, LERNIA MASTERSShani Waugh, som spelat på LGPA-touren sedan 1996, är klar för spel i Lernia Masters i slutet av september.– Det är Åsas förtjänst. Hon har tagit hem hela tjejligan, säger en klart nöjd Kay Wiestål, tävlingens presstalesman.

Åsa heter Gottmo i efternamn och det är alltså hennes kontakter på den internationella scenen som gett resultat. Kalmar GK-spelaren Gottmo är själv ett av de stora affischnamnen i tävlingen som under tre dagar i höst avgörs på Grönhögen, Kalmar och med  finalen på Ekerum.

Trea i US Open

Waugh, en 36-åring från Australien, kvalade in till världens bästa golftour för tio år sedan. År 2002 nådde hon sin hittills främsta placering på penninglistan med en 27:e plats.

Samma säsong noterades hon även för en tredjeplats i majortävlingen US Open.

Waugh har tre proffssegrar, den senaste i Europatourtävlingen Thailand Ladies Open i fjol, på sitt konto och har i skrivande stund spelat in över en miljon dollar i prispengar.

Ett namn saknas

I och med klartecknet från Waugh är nu damfältet på nio spelare komplett. Bland herrarna saknas ett namn.

– Vi jobbar på det. Det blir någon Europatourspelare, absolut. Vi hade en öppning för Per-Ulrik (Johansson, reds. anm.), men han har tackat ja till en inbjudan i USA, så han kommer inte, berättar Wiestål.

Med tanke på Johan Edfors fina spel i år, hur blir det med hans medverkan?

– Jag har ännu inte hört att han ska vara klar för Ryder Cup, så i dagsläget räknar vi med honom, avslutar Kay Wiestål.

FAKTA/Lernia MastersDamer: Shani Waugh, Åsa Gottmo, Cecilia Ekelund, Maria Bodén, Anna Tybring, Linda Wessberg, Helena Alterby, Emma Zachrisson, Catrin Nilsmark.

Herrar: Johan Edfors, Henrik Nyström, Mårten Olander, Fredrik Widmark, Adam Mednick, Joakim Bäckström, Joakim Haeggman, Peter Hanson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.