Annons
Nyheter

Två segrarskolor i trippelboll

Nyheter • Publicerad 24 mars 2007

TRIPPELBOLL

FIK Färjestadens Kjell Andersson och hans Madesjöskola är Sverigemästare i trippelboll. Nu har sporten kommit till Öland.

Annons

Åkerboskolan, Ölands friskola, Skansenskolan och Slottsskolan gjorde under torsdagen upp i Färjehallen i ett inofficiellt Ölandsmästerskap för högstadiet. Initiativtagaren Mårten Andreasson var nöjd med hur arrangemanget flutit på.

– Vi ser det här som en testomgång, sen får vi se hur vi går vidare.

Trippelboll är ett färdigt koncept där skolor möts i tiominutersmatcher i volleyboll, innebandy och fotboll och alltid med tre killar och tre tjejer på plan. Varje vunnen poäng i volleyboll ger ett poäng, varje mål i innebandy ger två poäng och varje mål i fotboll ger tre poäng. Slutsumman räknas ihop och man får en vinnare.

STÖRRE UTBYTE

I Färjehallen kämpade sjuorna, åttorna och niorna var för sig. Idéen att ta hit trippelboll kommer från Mårten Andreasson, idrottslärare på Skansenskolan, i samråd med andra skolors idrottslärare.

– Vi hade diskuterat med varandra om att vi ville ha större utbyte med varandra. Då tyckte jag trippelboll kunde fungera bra. Det gäller att skolledningarna är välvilliga för att få tillgång till att använda sig av skoltid och det var de i det här fallet. Det är kul också att alla skolor har lyckats få ihop lag.

FÖRBEREDELSE

Förhoppningen är att kunna gå vidare kommande år och utveckla tävlingen. Kanske så till vida att vinnaren går vidare till en nästa omgång. Det finns SM i trippelboll och det är mot det Mårten Andreasson kan tänka sig att vinnaren går. Samtidigt är det inte själva vinnandet som är det viktigaste.

– Vi tror att det är bra för eleverna att komma ut från skolan och träffa andra skolor. Det blir som en liten förberedelse inför gymnasiet för dem. Det är alltid kul för eleverna att träffa andra än de på sin egen skola.

DUBBELVINNARE

Arrangemanget verkade i alla fall uppskattat av skolorna på plats, från halv 9 till halv 4 var det full fart i Färjehallen och förhoppningsvis kommer det en fortsättning nästa år. Hur gick det, då? Jo, Skansenskolan vann både årskurs 7 och 8, Åkerboskolan tog hem trippelbollen bland niorna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons