Annons
Nyheter

Tobias klämde finnarna

Nyheter • Publicerad 19 december 2006

DANS, FINNKAMPENIda Nilsson var med och vann Finnkampen i friidrott tidigare i somras.Nu har näste ölänning vunnit ”sin” kamp mot grannen i öster. Tobias Widéhn ingick nämligen i Sveriges segrande lag som klämde till Finland i bugg med 47–13.– Det var finnarnas initiativ. Kul! Men de ligger fortfarande efter, säger en nöjd Widéhn.

Ja, Finland hade alltså bjudit in till en Finnkamp i bugg – den första i ordningen. Tävlingarna avgjordes i Tammerfors och sex svenska par tävlade mot lika många finska.

Annons

Men det var aldrig något snack om var segern skulle hamna.

– Nä, vi var rätt överlägsna. De ligger fortfarande efter oss i buggen, säger ölänningen, som vid intervjutillfället med ÖB-sporten inte visste sin individuella poäng.

Nya tag

Widéhn, som bor i Uddevalla men fortfarande representerar Kalmarklubben Spinnrockarna, dansade tillsammans med Munkedals Lisa Johansson. De båda lagen ”battlade” mot varandra i en långsam respektiv snabb runda – dueller som Sverige allt som oftast vann.

Hur har säsongen 2006 gått annars?

– Inte så bra som vi velat. Men vi tar nya tag efter juluppehållet, avslutar 26-åringen från Färjestaden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons