Nyheter

Ted trea inför Kalmaravslutning

Nyheter • Publicerad 15 september 2006

MOTORHan kallar sig själv ”glad i fart” och är nu inne på sitt sjätte år inom motorcykelracing.För andra året i rad befinner sig Ted Linde från Färjestaden i par med Thomas Adbring från Kalmar i 70 cc-klassens topp. Inför helgens sista deltävling som genomförs på Skogstorp motorbana i Kalmar ligger duon trea med vittring uppåt.

70 cc är en klass som bäst kan beskrivas som en mellanklass på väg upp mot de fartvidunder som världmästaren Valentino Rossi kör på.

Tävlingarna körs i åtta heat där fyra var körs av A-föraren och B-föraren. Därefter räknas poängen ihop och två finalheat körs och alla tävlingar körs på samma motorcykel.

Mycket taktik är inblandat när man ska välja vilken förare som ska köra vilket heat. Om det inte vore nog med att tänka på taktiken står nu också Ted som arrangör för den sista deltävlingen.

– Det är massor att göra... Vi väntar hit 75 förare under helgen.

Otur i år

Samtidigt med arrangemanget har alltså Ted sin egen tävling att tänka på.

Linde/Adbring ligger 19 poäng efter totalettan, men eftersom ettan i deltävling bara får 20 poäng verkar det vara en för svår uppgift.

Däremot är det bara två poäng upp till tvåan och om de skulle klara av att knipa den placeringen skulle de upprepa bedriften från förra året, parets första år i 70 cc-serien tillsammans.

– Vi har haft lite otur i år hittills. I två tävlingar har vi haft problem med motorcykeln, förutom det har vi en vinst och en andraplats.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.