Annons
Nyheter

Sopade banan med äldre killar

Nyheter • Publicerad 13 juli 2012

BORDTENNIS

Åttondelsfinal i herrar 17, semifinal i P15 och final i P14 – av 11-åriga flickspelaren Ellen Holmsten. Det kom att bli en snackis efter Enigspelen.

Annons

– Hon lämnade ett spår av gråtande tonårskillar efter sig. Jättespännande att se, säger åskådaren Anders Götherström.

En stor liten bordtennistalang gästade Enigspelen i helgen och rönte stor uppmärksamhet. 11-årige Ellen Holmsten från Stockholm gick långt i flera klasser – för killar mellan 14 och 17 år.

– Efter ett tag hade hon en egen liten publik runt sitt bord och de ropade ut i högtalarna att man skulle titta på hennes bord, säger Anders Götherström, ”pingispappa” som var där med sina två söner.

– Hon lämnade ett spår av gråtande tonårsfavoriter efter sig. Hon ställde inte upp i några klasser i sin egen ålder, det hade varit för lätt.

Holmsten är en så kallad landslagsminikadett. Innan Enigspelen vann hon en stor tävling i Belgien och snart skickar svenska Bordtennisförbundet henne på läger i Shanghai.

– I början var det en liten tjej bara. Men sista dagen var alla livrädda för att få henne i sin pool. Det var jättespännande att se. Hon var spelaren som väckte mest uppmärksamhet i årets upplaga av Enigspelen, säger Götherström.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons