Annons
Nyheter

SM-guld till Jenny

Nyheter • Publicerad 29 mars 2006

BOXNINGBorgholms talangfulla boxartjej Jenny Ingvarsson fyllde på sin meritlista i helgen. Och det rejält genom att plocka hem guldet i nybörjar–SM som avgjordes i Köping.

Boxaren Jenny Ingvarsson från Borgholm imponerade stort i helgen när hon vann 63–kilosklassen i nybörjar–SM.

Annons

Segern bärgades efter finalvinst mot Örebroboxaren Sandra Hermansson. Ingvarsson vann klart på poäng och siffrorna skrevs till 47–27.

Men trots de ganska stora siffrorna var det en hård fight.

– Hon var inte sådär jättesnäll utan var riktigt tuff. Hon hade ungefär samma stil som jag, slog mycket och fick in många slag, säger Ingvarsson om sin finalmotståndare.

Tränaren sjuk

Öländskans tränare Alex Da Silva låg hemma i sjuksängen och kunde inte följa sin adept. I stället hade han överlåtit coachandet till Kalmartränaren Staffan Smedjebrink.

– Det var inte så mycket att coacha egentligen, Jenny vet vad hon ska göra. Men det är alltid bra med lite stöd, någonting kan ju gå fel. Men det gick över förväntan, säger Da Silva.

Var segern överraskande?

– Jag tror på Jenny. Men man måste ändå tänka på att hon är ganska färsk och de i nybörjar–SM är inte så nya som folk tror. Många väntar med att tävla och sparar sig just för att kunna vara med där.

Nervös

Helgens tävling innefattade bara en match för Ingvarsson som lottades direkt till finalen.

Annons

– Det kan vara både en fördel och en nackdel. Fördelen är att du inte är sliten när det är dags för final, nackdelen att du då för möta den bästa direkt. Men målet är ju att möta de bästa och slå dem, säger Da Silva.

Något som Ingvarsson alltså gjorde.

– Jag var lite nervös innan men det släppte när jag kom upp i ringen, berättar hon.

Segerrecepet mot tuffingen Hermansson var de raka slagen enligt öländskan.

– Jag fick in mycket raka slag och det var i dem det satt.

Hur är känslan av att ha ett SM–guld?

– Det var ju ”bara” nybörjar–SM, men det är ändå ganska stort och det känns bra att ha med det.

Vad betyder det för framtiden?

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Men det är ju en merit att ha varit med och att ha tagit guld, avslutar SM–segraren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons