Nyheter

SM-guld smakade gott för systrar

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2006

SKYTTE, PISTOL-SMDet är ett guldskimmer över Nordölands Pistolklubb för tillfället.Förra helgen sköt nämligen systrarna Ulrika Alvarmo och Maria Johansson hem lagguldet på SM i Bollnäs.– Man känner sig jättestolt, säger Alvarmo efter segern.

Förra helgen arrangerades pistol-SM i Bollnäs. På plats fanns Ulrika Alvarmo och Maria Johansson från Nordölands PK. Och det gick bra för de öländska systrarna. Riktigt bra till och med.

– När man står där längst upp på prispallen känner man sig jättestolt över att Öland har fått ett SM-guld. Särskilt när vår klubb är så liten som den är, säger Alvarmo efter den fina insatsen som renderade i en förstaplats i lagtävlingen.

Individuellt tävlade de båda öländskorna i damklassen och deras resultat där räknades sedan samman.

– Efter grundserierna tänker man mer på den individuella tävlingen. Det blir alldeles för nervöst om man ska tänka på allt, säger Alvarmo.

Så ni hade inte koll på hur ni låg till i lagtävlingen?

– Inte vi, men pappa hade full koll, säger Johansson.

Pappa är Arne Johansson som även han deltog i mästerskapet. Döttrarnas framgångar hoppas han ska öka intresset för pistolskytte.

– Vi hoppas på att fler damer ska våga att pröva på.

Nordölands PK:s tjejduo plockade hem SM-titeln efter att ha slutat fyra poäng före Anne Mari Virtanen och Susanne Larsson från Katarina Pistolskytteförening.

De båda har en del erfarenhet från stora tävlingar innan. Alvarmo tog brons på SM 1999 och Johansson gjorde i år sitt femte SM.

Nyttigt med rutinen?

– Ja, men samtidigt har man mer press på sig nu. När man skjuter bra hemma känns det som att man måste prestera när man kommer ut och tävlar, säger Johansson som för övrigt är mer nöjd med sin egen insats i den öppna klassen.

– Jag sköt bättre där och är egentligen mer nöjd över att jag bara kom två poäng efter Skanåker (Ragnar), berättar hon.

Vad betyder den här framgången för klubben?

– Vi har visat skytte-Sverige att vi finns och de andra klubbarna känner till oss nu, avslutar Alvarmo samtidigt som det är dags för segertårta.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.