Annons
Nyheter

Schack-stjärna tillbaka på ön

Nyheter • Publicerad 1 november 2007

SCHACK, DIV 2

Elitseriemeriterade schacklegenden Conny Olsson har återvänt till ön och Ölands SS. Detta ger schack-klubben förhoppningar om att spela till sig en topplacering i årets division 2-serie. Efter första omgången leder Ölands SS tabellen tillsammans med Hultsfred och de båda lagen gör upp redan i nästa omgång.

Annons

Conny Olsson, med ett koppel av ÖM-titlar på meritlistan, har nu vänt hem till Öland efter en sejour i Linköpings ASS. Med sig från LASS har han tagit med sig lagkamraten Björn Alling, också meriterad med bland annat ett SM-tecken i bagaget.

FÖRSTABORDET

I Linköping var Conny solklart ordinarie under elitserie-spelet, men då Linköping förra säsongen åkte ur elitserien tog han med sig brädet tillbaka till Öland och hans höga ranking placerar honom nu givetvis på Ölands SS förstabord. Gode vännen Björn Alling, som vann skollags-SM 1998, tar plats på lagets andrabord.

ÖB-SPORTEN

SK Framåt–Ölands SS 2–6

Per Christiansen–Conny Olsson: Remi

Lars Svensson–Björn Alling: 0-1

Paul Gröning–Johan Haag: 0-1

Einar Ljungström–Mikael Nilsson: Remi

Peter Lindén–Christer Erlandsson: 0-1

Annons

Mikael Andersson–Christer Schöllin: 1-0

Nils-Egon Göljén–Philiph Aldebert: 0-1

Lars Eriksson–Albin Ohlsson: 0-1

Övriga matcher

Eksjö-Aneby-Alliansen II–Emmaboda: 5,5-2,5

Hultsfred–Nybro: 6-2

Bräkne-Hoby–Glasriket: 3,5-4,5

Tabellen

Efter första omgången leder Öland tillsammans med Hultsfred.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons