Annons
Nyheter

Rekordturnering på Böda Sand

Nyheter • Publicerad 20 juli 2009

BEACHVOLLEYBOLL, BACK TO THE BEACH TOUR

Back to the Beach Tour besökte Böda Sand i helgen och deltagarantalet var rekordstort.

Annons

Så pass stort och glädjande att inte ens ett rejält åskväder kunde dra ner mungiporna på arrangörerna.

– Vi är väldigt nöjda, säger tävlingsledaren Stefan Bernholm.

För fjärde året i rad är Böda Sand ett av stoppen när Back to the Beach Tour är ute på turné i landet. Den stora och populära beachvolleybolltouren lockar fler meriterade spelare och antalet deltagande lag på Bödabeachen var rekordstort.

– Vi har aldrig haft så många med här tidigare, säger tävlingsledaren Stefan Bernholm.

Framförallt på herrsidan var intresset stort med 16 lag i den bästa klassen, challenger, och hela 40 lag i open-klassen.

■ ■ Går det att utöka konceptet ytterligare?

– Det går alltid att ändra lite i upplägget och ta emot fler, även om man kommer till en gräns. Men den dagen vi har problem med att för många lag vill deltaga får vi vara nöjda.

Förstående spelare

Helgens turnering här på Öland blev lyckad, trots att den stördes av ett rejält åskväder. Ovädret som drog fram över regionen drabbade även öns norra delar och en del matcher i lördags kväll fick ställas in eller skjutas upp till söndagen.

– Herrarnas open-klass blev mest lidande. Men lagen fick sina poäng i turneringen efter hur långt de hade gått fram till avbrottet och alla var förstående till situationen, berättar Bernholm.

Annons

Söndagens spel fortlöpte sedan problemfritt. På herrsidan vanns challengerklassen av Kalmarparet Joakim Thunborg/Johan Söderblom som i finalen besegrade Christoffer Rapp/Johan Book med 21–13, 21–16.

Damernas challengerklass vann Anna Thollander och Tadva Yoken.

■ ■ Hur sammanfattar du helgen?

– Vi är väldigt nöjda, speciellt med att det var så många lag som kom till start. Böda är underbart oavsett väder egentligen, hit kommer spelarna och stannar några dagar vilket skapar en bra stämning, avslutar Bernholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons