Annons
Nyheter

ÖRF ser fram emot hoppning

Nyheter • Publicerad 2 mars 2007

RIDSPORT

En härlig upptakt för årets tävlingssäsong höll ett tiotal ryttare i Ölands Ryttarförening hemma hos familjen Westerlund i Algutsrum.

Annons

En härlig kämpaglöd genomsyrade hela kvällen och Ölands Ryttarförenings hästryttare var verkligen på hugget inför vårens hoppningar. Närmast på programmet står deltagande i årets division 1-hoppning för hästar. Sammanlagt är det fyra omgångar som rids, två kvalificeringar och så en dubbelfinal över två dagar som går i Västervik.

För ett maximalt lag krävs det två juniorer i gruppen, ÖRF har just två. Junioren Nicklas Johannesson på läromästaren Figaro, som dessutom är uttagna till Ridsportförbundets ungdomssatsning Future Factory, och SM-meriterade landslagsryttarinnan Madelene Wikskär. Tyvärr kunde ingen av dem vara med på träffen, Nicklas låg hemma i magsjuka och ”Madde” var på väg till hopptävlingar i Norge.

FLERA BRA EKIPAGE

På seniorsidan har ÖRF flera riktigt bra ekipage. Toppen i gänget är Katarina Nygren som har två hästar uppe på 140-150 höjder. Nygren har många järn i elden under våren och risken finns att en tävling kan kollidera med någon unghästvisning.

Siri Ek, Åsa Torstensson, Mats Torstensson och Elisabeth Schröder har alla fyra riktigt bra 120-130 hästar. Åsa och Elisabeth har dessutom förmågan att gasa på när det gäller och rida in sina hästar på snabba tider. Vid lika resultat i en lagklass är det tiden som räknas och då kan futtiga hundradelar fälla avgörandet.

Division 1 drar igång uppe i Tenhult utanför Jönköping den 18 mars. En bra bit att åka var alla ense om.

– Vi plockar ut det aktuella laget redan hemma på stallbacken. Att stå på en tävlingsplats och fundera på vilka ryttare som ska rida blir inte bra, säger Mats Torstensson.

KOLL PÅ FORMEN

De flesta av lagets deltagare rider för Mats så han har bra koll på formen för gängets ekipage.

I sista stund blev ÖRF snuvade på att arrangera andra omgången i ettan. Vetlanda hade bättre förutsättningar så där rids den andra omgången. Finalen för seriens kvalificerade lag blir under en tvådagarstävling i Västervik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons