Annons
Nyheter

Ölandsryttare tog fina Värnamoplaceringar

Nyheter • Publicerad 14 april 2006

RIDSPORTUnder helgen har ett gäng ryttare från Ölands Ryttarförening varit i Värnamo hos Värnamobygdens Ryttarförening och tävlat på nationell nivå.

En ryttare med verkligt flyt i sin ridning just nu är Katarina Nygren. Hon lastade sin hästbil full med sex hästar och drog tillsammans med Emelie Bildh och Mats Torstensson till Värnamo.

Annons

Värnamo har ett mycket väl fungerande tävlingsmaskineri och ligger geografiskt strategiskt, så det är många ryttare som söker sig dit. Noga räknat var det 197 ryttare från 95 olika klubbar som på 361 hästar genomförde inte mindre än 1 213 starter. Största klassen var en 1.30-klass med inte mindre än 143 startande som hade att göra upp om 36 placeringar.

Tre tiondelar

Nygren hade med sig fyra egna hästar och på sina äldre hästar som startade sammanlagt tio gånger fick ”Katta” med sig sex placeringar hem. Bland annat var Katarina och hennes sto Quinta Essentia tvåa på en av meetingets högsta klasser, 1.40-klass, slagen med endast tre tiondelar...

Dessutom red ekipaget in på två femteplatser i 1.30-klasserna, den största av dem med 143 startande. Quintas halvbror Faustino var inte dålig han heller med en placering i 1.40 och två i 1.30-klasser.

Gammal mot ung

Det var flera ölänningar som prövade lyckan i Värnamo. Mats Torstensson, som i väntan på ny lastbil körde trailer, hade två placeringar i 1.30-klasser på Maestro och var åtta i klass 1.20 med L Lime KJ.

De båda Futury Factory-ryttarinnorna Elise Westerlund och Emelie Bildh hade båda varsinn prisrosett från klass 1.20 med sig hem.

Ridsporten är till stora delar mycket annorlunda mot all annan idrott. Bland annat detta att kvinnor och män tävlar mot varandra oavsett egen ålder och erfarenhet.

Tävlingarnas äldste ryttare var förmodligen Hans Delling från Västkusten som på sina båda egenuppfödda hästar vann inte mindre än tre klasser. Delling är född 1947 och med dessa år på nacken tävlade han bland annat mot Elise Westerlund, en ung tjej född 1989. Snacka om totalt jämlik sport.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons