Annons
Nyheter

Ölandsrunda i ”halvtufft” väder

Nyheter • Publicerad 5 september 2007

CYKLING, ÖLANDSRUNDAN

Det var lite halvtuffa väderförhållanden för de drygt 250 cyklisterna som gav sig iväg på söndagsmorgonen från Färjestaden. Vinden från väst var styv och det var regn i den kyliga luften.

Annons

– Det får nog gå bra om jag ska klara det på fyra timmar, konstaterade Gustav Karlsson från Nybro, som i söndags cyklade sin 36:e Ölandsrunda.

Han har bara missat tre av de totalt 39 rundorna, men radioprofilen Alvar Fröding var snäppet värre. Han hade tidigare gjort 36 rundor ville ogärna missa möjligheten att sätta ett 37:e jack i cykeln.

ALVAR ”TJUVSTARTADE”

Alvar fick dock arrangörsföreningen Färjestaden Motions godkännande att cykla rundan tidigare, eftersom han på söndagseftermiddagen var upptagen med radiosändningar.

Den långa Ölandsrundan är på sex mil och den längre på tolv mil. Fast i år var den lilla rundan tuffare än vanligt. Rak motvind från Alby tvärs över Alvaret. Där var det många cyklister som fick det jobbigt. Den raka motvinden slapp i alla fall cyklisterna på den långa rundan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons