Nyheter

Öländska inslag i regiontävling

Nyheter • Publicerad 16 juni 2006

GOLFMånga talangfulla golfare var under fredagen på plats på Ölands GK när Skandia Junior Tours regiontävling gick av stapeln. Fyra hemmaspelare fanns med i startfältet och en av dem var Josefin Holmbäck.– Det är en nyttig erfarenhet, säger den unga öländskan.

I strålande solsken avgjordes under fredagen Skandia Junior Tours regiontävling på Ölands GK. 66 killar och 33 tjejer deltog i tävlingen som är ett snäpp högre än den distriktstävling som ägde rum på Saxnäs för drygt en månad sedan.

– Det var 244 deltagare anmälda men bara 99 kom in. Det är tuff konkurrens att komma in på regiontouren, förklarar tävlingsledaren Sven-Erik Barklund.

Arbetet med att ge spelarna de allra bästa förutsättningarna har pågått hela veckan.

– Banan ska vara i perfekt skick nu. Det är mycket förberedelser men det är bara kul. Medlemmarna får ju komma hit och se bra golfare också, säger Barklund nöjt.

”Se och lära”

Fyra hemmaspelare fanns på plats för att mäta sina krafter med de övriga golftalangerna. Erik Barklund, Mattias Ekwall, Oskar Erixon och Josefin Holmbäck hade alla fått så kallade wild cards till tävlingen.

– Det är kul att få vara med. Det blir mest se och lära för mig, säger Holmbäck och fortsätter.

– Jag har 17,8 i handicap, många av dem jag spelar mot har mellan fem och åtta.

Efter 18 hål och 100 slag på Ölands GK under fredagsförmiddagen var hon inte riktigt tillfreds med det egna spelet.

– Det gick jättebra första nio, sedan gick det lite sämre. Från hål 16 gick det inte alls bra och då rann det iväg lite. Men det får jag ta igen under de sista nio hålen senare.

Fokusering

Källatjejen Holmbäck, som fyller 17 i augusti, är dock nöjd med att få chansen på regiontouren.

– Det betyder jättemycket att få vara med i större tävlingar. Man fokuserar mycket mer då. Vi har lagt upp träningen för den här tävlingen och det blir en erfarenhet att försöka toppa formen.

Mycket av öländskans lediga tid läggs på golfen. Ja, till och med en del skoltid då hon som studerande på CIS samhällsprogram har golf på schemat.

Det måste kännas riktigt bra att få spela golf även i skolan?

– Ja, absolut. Eftersom jag bor i Kalmar i veckorna kan jag ju inte spela här mer än på helgerna. Då är det bra att jag kan hålla det vid liv.

Målet är att inom kort ta steget från skolans basgrupp till elitgruppen och därmed få träna än mer under skoldagarna.

– Elitgruppen kör ganska seriöst och där ska jag försöka slå mig in ganska snart. Sedan ska jag försöka komma ner på singelhandicap, men så mycket längre fram tänker jag inte.

Sommargolfande

Först väntar en lång härlig golfsommar hemma på Öland.

– Jag har varit jättepigg inför den här säsongen och kommer att spela så mycket som möjligt. Jag ska sommarjobba också, men på eftermiddagarna lär jag hänga här, avslutar Holmbäck med ett leende.

I Skandia Junior Tour–tävlingen spelades ytterligare nio hål under eftermiddagen, tyvärr hann vi ej få med slutresultaten. Dessa publiceras i vår tisdagstidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.