Annons
Nyheter

Öländsk segerdans

Nyheter • Publicerad 5 mars 2007

DANS

Förra helgen dansade öländskorna Elin Romberg, 16, och Malin Andreasson, 17, hem segern i klassen ”pardisco silver ungdom” i Eskilstuna. I klassen, som var en av flera i Let's Move Cup, tävlade 22 andra par från hela landet.

Annons

– Det var jätteroligt och överraskande. Vi har aldrig fått en såg hög placering innan, säger en glad Elin Romberg som tillsammans med sin danspartner tävlar för DIK, Dansinstitutet i Kalmar.

Tävlingen som är lika stor som SM lockade dansanta människor från hela landet.

Nästa tävling är på hemmaplan i helgen och förväntningarna och förhoppningarna är högt ställda.

– Kommer vi på pallen nästa tävling så går vi upp i gulddivisionen. Det är klassen under elit, berättar Romberg.

SEX DAGAR I VECKAN

Gulddivisionen är klart tuffare och många av motståndarna där har det discodansande paret från Öland blivit besegrade av tidigare. Målsättningen är att nå eliten och Elin Romberg vet vad som krävs:

– Det gäller att träna väldigt mycket men det kommer naturligt eftersom det är väldigt roligt, säger Romberg som redan nu tränar sex dagar i veckan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons