Nyheter

Ölands Idrottgala blev en fest

Nyheter • Publicerad 5 november 2007

ÖLANDS IDROTTSGALA

I helgen gick Ölands Idrottsgala av stapeln för första gången. Mängder av priser delades ut och stämningen var på topp. Den som kanske hade anledning att fira hårdast och mest var kvällens stora vinnare Katarina Torstensson som blev framröstad till priset för årets idrottsprestation.

– Jag är helt chockad över att vinna. Jag var mycket hedrad bara för att vara nominerad, säger en rörd galadrottning.

Strand Hotell i Borgholm var under lördagskvällen smockat av öländska idrottsförmågor. Kim Nilsson och Nicklas Wiberg stod i ett hörn och minglade, Magnus Gustafsson höll hov vid sitt bord och IFK Borgholms damer ville dansa med konferencier Fredrik Berling. Kända ansikten som Kay Wiestål, Henrik Rydström, Tobias Carlsson och Malin ”Fotbollsfrun” Wollin var på plats för att dela ut priser.

– Det är kul att kunna hälsa på folk utan att vara iklädd mjukisbyxa, kommenterar Magnus Gustafsson.

Det var idel positiva röster om festen i helhet. Flertalet besökare poängterade hur trevligt det är att de öländska klubbarna kunde få festa ihop. Årets ÖB-coach Johny Erlandsson var en av dem.

– En väldigt trevlig fest. Det här är positivt för idrottskretsen och riktigt bra att klubbarna kan få ha kul ihop.

MÄNGDER MED PRISER

Flertalet öländska idrottsstjärnor fick under kvällen ett kvitto på gott arbete. Några av vinnarna var Ida Olsson, IFK Borgholm (årets kvinnliga fotbollsspelare), Carl-Gustaf Nilsson, Högby IF (årets idrottspersonlighet) och Färjestadens IBK (årets idrottsförening).  Största priset, årets idrottsprestation sopade Katarina Torstensson, från Ölands RF, hem efter att ha fått över 50 procent av rösterna.

– Usch jag är helt skakig. Alla frågade mig innan om jag hade förberett något tacktal, men det hade jag inte. Jag var mycket hedrad bara för att vara nominerad. Detta pris betyder mycket både för mig och för ridsporten, säger Torstensson.

Vinsten innebar priset av en check med ett värde av 25 000 kronor. Välbehövliga pengar till träning för ryttare Torstensson.

– De här går till träning, definitivt. Jag har inte haft tid att träna så mycket som jag har velat men nu fick jag lite pengar som kan hjälpa till.

Hur ska det här firas nu då?

– Det blir en lång natt här till och börja med, säger en lycklig Katarina Torstensson.

Prisutdelningen avslutades strax innan klockan tolv och därefter intog innebandyspelare, friidrottare, fotbollsspelare och löpare dansgolvet. Kvällen tog inte slut då, men hur den slutade förtäljer inte denna text.

KALLE FORSSELL

Läs merom Ölands idrottsgala i Ölandsbladet tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.