Nyheter

Ölands första bowlingklubb

Nyheter • Publicerad 22 februari 2008

BOWLING

I samband med att Harrys, med bowlingbanor, slog upp portarna i Borgholm så har bowlingintresset ökat betydligt. Nu har även Ölands första bowlingklubb bildats.

När ÖB-sporten träffar ordföranden i IFK Borgholms bowlingsektion inne på Harrys är det helt fullsatt på bowlingbanorna.

– Det är ganska bra tryck på banorna, det är det alltid, säger Kjell-Åke Roswall.

Nu har han tillsammans med ett par andra bowlingintresserade kompisar sett till att Öland fått sin första bowlingklubb genom att starta en bowlingsektion i IFK Borgholm.

– Det kändes enklast att bara hänga på IFK eftersom man slipper allt pappersjobb med att bilda en helt ny förening, säger Roswall.

SERIEBOWLING

Till hösten är det tänkt att IFK Borgholm ska börja spela seriebowling med ett åttamannalag.

– Som det ser ut nu kommer vi få ihop ett riktigt bra lag. Enda problemet är att vi förmodligen kommer att få börja spela i distriktsserien. Och om man ser till allas poäng är vi faktiskt lite för bra för det.

Vad har ni för ambitioner med klubben?

– Bowling är en tävlingsport och vi hoppas självklart på att kunna spela så högt upp som möjligt i seriesytemet. Men förhoppningen är att få spela i en riksserie senare, säger Roswall.

DYRT ATT SPELA

Ett problem med bowlingen är dock att det kostar ungdomar ganska mycket pengar att hyra banorna.

– Kommunen går in och sponsrar lite. Men det kostar 100 kronor per bana och det blir lite för dyrt om man ska bowla ett par gånger i veckan om man går i skolan. Vi hoppas därför att fler sponsorer går in och hjälper till i ungdomsverksamheten, säger Roswall.

I början av mars kommer IFK Borgholms bowlingsektion hålla ett möte där man kommer gå igenom hela verksamheten och hur sektionen ska drivas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.