Nyheter

ÖIK summerade lyckat 2007

Nyheter • Publicerad 18 februari 2008

ALLMÄNT

2007 var Ölands Idrottskrets bästa år på länge. Man har under året firat sitt 70-årsjubileum på bästa sätt och avslutade året med en stor idrottsgala på Strand Hotell i Borgholm.

– Ja, 2007 blir nog en höjdare i historieböckerna, medger styrelseledamoten Bertil Johansson.

Ett 20-tal personer från flertalet av Ölands Idrottskrets medlemsföreningar samlades i Algutsrum i onsdags kväll för att summera 2007. Mötet leddes av Smålands IF:s Agneta Jäverskog, som kunde konstatera att mycket har skett under året.

– Ja, verksamhetsberättelsen var rätt diger, berättar Johansson. Det var mycket att gå igenom.

HÖJD ÅRSAVGIFT

Men under 2007 har man inte bara gottat sig åt jubileumsåret, utan även blickat framåt. Bollhallsfrågan och planeringen av Östersjö-öarnas B7 Games, som avgörs i början av augusti i år, har haft en betydande roll i arbetet. Dessutom har tävlingsverksamheten rullat på som vanligt med ÖM i fotboll för båda stora och små, samt ÖM i innebandy och friidrott.

Ekonomiskt visade sig balansen vara relativt stabil, trots ett litet negativt resultat. Men för att kunna föra ett fortsatt offensivt arbete röstade de närvarande ombuden för en höjning av årsavgiften till 400 kronor per medlemsförening.

INGA SENSATIONER

På styrelsefronten var det för övrigt intet nytt.

Valberedningens Bernt Johansson fick igenom allt, vilket innebar omval av ordförande John-Erik Svensson, samt omval av ledamöterna Mattias Pettersson och Bertil Johansson och ersättarna Ulrik Nilsson och Gunnar Jämtin. Kvar i styrelsen sitter Carl-Gustaf Nilsson och Bitte Börjesson.

– Ja, det var inga sensationer, säger Johansson. Den här styrelsen har fungerat bra, det är en bra mix som funkar bra ihop.

Mötet avslutades med att Smålandsidrottens Lucas Nilsson, tidigare forward i Kalmar FF, informerade om kommande konferenser och utbildningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.