Nyheter

Nu finns det två bollhallsplaner

Nyheter • Publicerad 28 januari 2008

ALGUTSRUM

Förra veckan kunde Ölandsbladet presentera den stora Planen – en bollhall som delvis kunde finansieras genom en försäljning av Tallhöjden. Men Färjestadens GoIF och ÖIK är inte ensamma om bollhallsspåret.

Algutsrums IF har sedan länge umgåtts med bollhallsplaner, om än i mindre format. Och deras Plan har hunnit betydligt längre till förverkligande. Själva idén om att sälja en bit av den egna egendomen, i det här fallet tomtmark, för att få in pengar till att finansiera ett bollhallsbygge, förutsätter förstås att man äger någonting att sälja. De flesta klubbar och föreningar gör inte det, men det gör Algutsrums IF.

– Jajamen, Enbacka är vårt, skrattar ordföranden Lena Sjögren.

I föreningen har man under de senaste två åren umgåtts allvarligt med planer på att göra något rejält och stort för alla sina ungdomsmedlemmar – drygt 90 stycken idag (hela klubben har totalt 200 medlemmar). Och stort i det här sammanhanget stavas bollhall.

– Träningsmöjligheterna, särskilt vintertid, är usla. Så vi har naturligtvis samma problem som alla andra föreningar.

Men där Ölands Idrottskrets och Färjestadens GoIF jämkar ihop sina parallella bollhallsspår, drar Algutsrums IF upp sitt eget lilla spår. Och deras planer har redan landat på kommunens bord.

– Vi är ombedda att göra en detaljplan för de tre fastigheter vi tänkt avstycka från våra marker.

SPONSORER

Vad man ämnar gör är alltså att stycka av och sälja tre ordinära villatomter som ligger i anslutning till Enbacka.

– Och då har vi grundplåten till vår bollhall. Men det ska inte bli en jättelik skapelse utan en ganska liten hall på 50 gånger 30 meter med konstgräs.

Själva Enbacka-planen kommer inte att kapas eller så, utan marken som ska säljas ligger utanför själva planen. Bollhallens placering är planerad strax norr om den nuvarande fotbollsplanen.

– Vi måste köpa till en lite markremsa av kommunen. Men det ska nog gå bra.

Försäljning av tre tomter kanske nu inte räcker full tut till en bollhall. Men det finns andra möjligheter att få in extra kapital.

– Jodå, det finns sponsorer som visat intresse för vårt projekt. Men de vill att vi ska ha allt klart först innan de går in.

Och det går ni i land med?

– Ingen tvekan om den saken, säger Lena Sjögren bestämt.

Och plötsligt kan det alltså bli så att Ölands fotbollsspelande och idrottande ungdom som tidigare aldrig varit i närheten av en enda bollhall plötsligt kan få två på ett bräde...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.