Annons
Nyheter

”Moto-Micke” nöjd silverman

Nyheter • Publicerad 20 september 2007

MOTOR

Borgholmssonen Mikael Johansson blev tvåa i supermotos rookieklass vid tävlingar på Skogstorp i Kalmar den gångna helgen. En nöjd silverman.

Annons

– Ja, för fasen, det var det roligaste racet det här året, säger ”Micke” som har två SM-tävlingar att jämföra med.

Efter träning, tidskval och två tuffa heat var det dags för final för Mikael Johansson i supermotoklassen, en klass där ”cyklarna” – utrustade med 70-75 hästkrafter – nådde en hastighet på 115-120 kilometer i timmen på Skogstorps raksträckor.

”EN DUKTIG RACKARE”

En sliten Johansson, som tävlar för Kalmar Motorklubb, fick allt annat än en drömstart.

– En bedrövlig start. Jag blev knuffad av nån som jag inte vem det var och låg sedan och balanserade hojen mot en annan förare, berättar Mikael.

Under balansakten hann ett gäng förare slinka förbi ölänningen.

– Jag var femma-sexa efter starten, då var det bara att jaga för att ta sig uppåt.

Mikael Johansson avancerade varv efter varv. Med ett kvar såg han ut att bli trea.

– Jag hade en duktig rackare framför mig som var duktig på att blockera. Men till slut lyckades jag komma förbi, säger Mikael som därmed bärgade silvret bakom klubbkompisen Oskar Gottfridsson.

– Det var en hård kamp om andrakampen, jag var helt slut när jag kom i mål.

Annons

Mikael Johansson, som nått en elfteplats som bäst i de två SM-tävlingar han har varit med i, siktar nu på säsongsavslutningen kommande helg.

KALL ASFALT = VURPOR

Mikael Johansson var alltså belåten med sin tävlingshelg, det var även den öländske tävlingsbasen Ted Linde.

– Välbesökta tävlingar som har fungerat bra även om det har varit en hel del vurpor på grund av att det var lite kallt och fuktigt i asfalten, berättar Ted.

Linde, avgående ordförande i Kalmar MK:s roadracing-sektion, har inte bara haft tävlingsledarrollen att sköta om, nej, han fungerade också som depåchef för sitt team Union Racing. Ted Linde kör inte längre efter sin otäcka vurpa för drygt ett år sedan, nu sköter han om det mesta kring teamet istället.

– Jag kommer att satsa helhjärtat på det här.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig den här säsongen. Lindes mannar, med förarna Mats Liljegren, Tom North och Peter Karlsson i laget, leder den sammanlagda tabellen inför säsongsavslutningen i Borås i slutet av september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons