Annons
Nyheter

Morgondagens stjärnor till Borgholm

Nyheter • Publicerad 9 februari 2007

TENNIS

Svensk tjejtennis är på stark frammarsch. I sommar går det att kolla in morgondagens stjärnor i form av F14-landslaget i Borgholm.– Jättekul, vi vill sätta tennisen på ö-kartan igen, säger Borgholms TK-coachen Janne Andersson, en av de drivande bakom nya turneringen Victoriatennisen.

Annons

Tävlingstennisen i Borgholm hottas upp. Klassiska ”Tennisveckan i Borgholm” tar ett tillfälligt(?) sabbatsår till förmån för turneringen under Victoriaveckan.

– Vi har gnuggat på den här idén i sju-åtta månader och i november tog jag en första kontakt med Svenska Tennisförbundet, berättar Ulf Elgehed, tävlingens projektledare.

TRE LANDSLAGSTJEJER

Resultatet blev att Sveriges bästa 14-åringar på tjejsidan kommer till Öland och Borgholm i juli. Förbundskaptenen Jonas Svensson tar med sig tre tjejer som ska representera Sverige vid lag-EM två veckor senare.

– Ett väldigt bra initiativ och dessutom kul att tävlingen spelas under Victoriaveckan. Turneringen passar perfekt, vi hade ingen annan aktivitet planerad den här tiden, säger Jonas Svensson.

STOR HAPPENING

Huvudtävlingen består av två grupper á fyra spelare vardera. Tre av platserna är redan vigda åt Svenssons blågula spelare, övriga slutspelshål ska fyllas av kvalvinnare och ett wild card. Förhoppningen är att tävlingen ska locka fler spelare på topp tio-listan.

– Det här är en oerhörd bra möjlighet att spela tuffa matcher. Slår det här väl ut kan det bli en stor happening för tjejtennisen i framtiden, tror förbundskaptenen vidare.

Projektledare Elgehed ”lovar” att ingen ska bli besviken.

– Vi siktar på att ha en hög service på tävlingen, det ska vara ett välordnat arrangemang, säger han.

Annons

PÅ Ö-KARTAN IGEN

Svensk tennis har, med några undantag, enbart handlat om killarnas framfart genom årens lopp. Nuförtiden känns dock tjejtennisen betydligt hetare – framförallt på juniorsidan. Halmstadsproffset Sofia Arvidsson, i skrivande stund 85:a i världen, har inspirerat en uppsjö av talanger ute i klubbarna.

Några av dessa ”morgondagare” visar nu alltså upp sig i Borgholm.

– Jättekul, vi vill sätta tennisen på ö-kartan igen, säger BTK-tränaren Janne Andersson, som dessutom påpekar att det kommer anordnas två klasser – F96 och P96 – i anslutning till 14-åringarna.

KÄNDISTENNIS

Men det är inte slut där. Tävlingsledningen hoppas nämligen på att locka till lite kändistennis under slutspelet. Stefan Edberg och Anders Järryd är två tänkbara namn som har nämnts i sammanhanget.

Sofia Arvidsson bör vara en annan kandidat. Sofias koppling till just Öland kan vara stark till sommaren – då är det nämligen bestämt om Fredrik Lovén, Färjestadens store tennisson, coachar Sveriges bästa tennisdam eller inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons