Nyheter

Mästarklubb på besök

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2013

Helt omgivna av vatten. Helt utan tävlingssimmare. Att inte simningen är större på Öland är lite av en gåta.

Sedan i fredags har Thurebergs simklubb från Sollentuna haft träningsläger i Borgholms badhus – en klubb som vet vad som krävs.

– Det är tråkigt att det inte finns någon tävlingsverksamhet längre på Öland, konstaterar Bert–Ola Eriksson som är ordförande i Thurebergs simklubb och sommarölänning från Djupvik.

Det är andra året som han är på plats med sitt simgäng på 30 personer i Borgholm för träningsläger. Med allt från barn till flerfaldige svenske mästaren Niklas Borin. En klubb med anor alltså. Precis som Öland haft – genom bland annat OS–simmerskan Eva Jonasson. Men numera är ön utan tävlingsverksamma utövare.

– Det är märkligt att det inte är större här. Det känns ju som naturligt med allt vatten som folk växer upp med, säger Bert–Ola tillsammans med chefstränare Niklas Rajamäki, som lägger ner mycket tid i Thureberg.

– Det är ju viktigt med ledare och eldsjälar som tar tag i det och vill lägga ner tid. Det är ju inte lätt att hitta så klart. Det krävs ju mycket ideellt arbete.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.