Annons
Nyheter

LPGA-vinnare till Lernia Masters

Nyheter • Publicerad 5 maj 2006

GOLF, LERNIA MASTERSLernia Masters-fältet börjar bli komplett.Senast i raden: LPGA-segrarinnan Catrin Nilsmark.– Åsa har gjort ett fantastiskt jobb, säger projektledaren Kay Wiestål om tävlingsambassadören Gottmo, som ”fixat” Nilsmark till regionen.

Lernia Masters startfält består av nio damer och nio herrar, ett fält som nu börjar bli fullt. Catrin Nilsmark är den senaste damspelaren som tävlingsorganisationen gjort klart med.

Annons

Tävlingens hittills största stjärna.

Nilsmark, som spelat in över 13 miljoner kronor i prispengar, har vunnit på världens bästa tour, LPGA, då hon segrade i Oakmont Glendale, Kalifornien.

Sörenstam?

Hon har även haft uppdraget som Solheim Cup-kapten de två senaste gångerna – 2003 och 2005.

Nilsmark har som spelare representerat Europa vid fem tillfällen och sänkte dessutom den avgörande putten på Dalmahoy för tio år sedan när det europeiska laget tog sin första seger.

– Oerhört hedrande att en spelare som Nilsmark kommer hit, fortsätter Wiestål.

Förutom Nilsmark är sedan tidigare Europatourspelarna Åsa Gottmo, Cecilia Ekelundh, Maria Bodén, Anna Tybring, Linda Wessberg, Helena Alterby och Emma Zackrisson klara för tävlingen.

Jaha, en dam saknas i fältet, blir det Annika Sörenstam?

– Haha! Det vore i och för sig kul, men det tror jag inte..., svarar Kay.

Europavinnare

Annons

På herrsidan ser det också intressant ut.

Och även här kryllar det med Europatourkompetens i form av Mårten Olander, Henrik Nyström, Fredrik Widmark, Adam Mednick, Joakim Bäckström och Johan Edfors.

Sistnämnde Edfors är ett av Sveriges hetaste proffs för tillfället. Trettioåringen som spelar för Kungsbacka har redan vunnit på Europatouren när han i Kina (!) vann TCL Classic. Edfors är i dagsläget på en 29:e plats på tourens penninglista.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons