Annons
Nyheter

Linn försvarar blågula färger

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

RIDSPORT

Under den kommande helgen anordnas den tredje omgången av den internationella tävlingen Baltic cup. Från Öland åker Linn Engelholm för att vara ett av de 24 ekipage i kategori D som ska försvara de blågula färgerna.

Annons

Baltic Cup består av tre kvalificeringstävlingar som rids under året. Den första i Polen under april, i maj var det Danmark och nu är det dags för Danmark igen att stå som värdnation. Även finalen i början av december sköter danskarna om. Till Fredensborg och den tredje kvalificeringstävlingen åker nu till helgen Linn Engelholm med sina båda ponnyer Ferrari och Larry.

– Uppladdningen har inte varit riktigt som vanligt för oss. När vi tävlade senast i Tyskland var det något märkligt med underlaget, berättar Linn och fortsätter.

– Jag hade lite oflyt och gick omkull redan på framhoppningen och fick en mindre hjärnskakning så den tävlingen slutade på tyskt sjukhus.

Linn har därför inte kunnat ladda helhjärtat inför helgen. Under veckan har ponnyerna ridits av Helena Rudin, som även fungerar som Linns tränare.

BALTIC CUP

Baltic Cup är en serie populära tävlingar som utökats för att så många ryttare som möjligt ska kunna starta, numera är till exempel kravet på att ekipaget är kvalat för SM slopat. Nu krävs det samma meriter som för att rida medelsvår klass. Från Sverige skickas 24 D-ponnyer och 16 hästar. Övriga länder som deltar är Danmark, Norge, Finland, Polen och Tyskland.

Propositionen för deltävlingen i Fredensborg är annorlunda mot hur andra nationella propositioner är uppbyggda. Bland annat blir läsaren upplyst om att ingen taxitrafik förekommer mellan hotell och ridbana, utan ryttarna får snällt själva ombesörja detta. Det finns en sida som tar upp hur viktigt det är att ryttarna uppför sig väl och visar god ”sportsmanis ship” både på och utanför banan. Propositionen är för övrigt en 36 sidor lång lista på vilka olika kommittéer som är engagerade i arrangemanget. Enligt propositionen får varje ekipage delta i högst en klass per dag och höjderna varierar från 110 cm, det vill säga Lätt A klass till 135 cm, det vill säga Medelsvår A klass.

INGA PLANER

För Linn och hennes ponnyer blir det starter i lätt A och någon medelsvår. Linn, som i söndags fyllde 14 har inga direkta planer för hösten och inga andra direkta mål klara för säsongen.

– Vi funderar väl lätt på att sälja någon av ponnyerna och skaffa något bättre, funderar pappa Gert Engelholm som fungerar som skötare, chaufför, huvudsponsor och framför allt Linns största supporter.

– Det går inte att hänga med internationellt utan en mycket bra ponny. Hittills har vi köpt våra ponnyer i Tyskland och kanske hittar vi en ny där. Att få tag på en bra ponny är inte helt lätt, säger Gert Engelholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons