Nyheter

Laget står över spelarna

Nyheter • Publicerad 8 september 2006

KRÖNIKAFotboll är en lagsport.Så har det sagts många gånger och så kommer det att sägas även i framtiden.Men ack så sant det är.Världens elva bästa fotbollsspelare skulle mycket väl kunna förlora mot i princip vilket lag som helst. Bara det laget uppträder som just ett lag.

Svenska landslag och klubblag har genom åren lyckats skrälla mot stora namnkunniga elvor just för att man fungerat som en lagmaskin. Men för oss som står vid sidan av är det alltid lika förvånande att se Laget besegra Stjärnorna.

Hur kan egentligen Real Madrid förlora mot Osasuna?

Varför vann inte sjukligt upphaussade ”Real” Glömminge femman ifjol?

Varför ligger lika upphaussade ”Real” SSG bara i mitten av femman i år?

Varför förlorade division V sydöstras seriesuverän Mörbylånga GoIF nyligen inne i skogen mot jättejumbon Alsjöholm?

Ja, starka och sammansvetsade lag fortsätter att besegra betydligt spelskickligare spelare, men nu har jag bestämt mig för att inte längre bli förvånad.

Jag fick ett så kallat ”Short Message Service” på min mobila telefon i onsdags mitt under Sveriges kvalmatch mot Liechtenstein, då furstendömet från alperna precis kvitterat till 1-1. Det var Andreas som hade en fråga till mig:

”Ett land med befolkningsmängd som Gislaved ska väl inte kunna göra mål?”

Jag blir ju som sagt inte längre förvånad, utan svarade kort och gott:

”Gnosjö-andan, Andreas. Gnosjö-andan.”

Håller man ihop och jobbar för varandra så kan man besegra i stort sett hur bra spelare som helst. Visar man upp Gnosjö-anda på planen så är halva slaget vunnet.

Tänk på det nu så slipper ni bli förvånade över att Nordirland slår Spanien och att Åtvidaberg slår Brann...

Slutligen, förra veckan skrev jag att RM IF fick en spelare påhoppad av en supporter i Nickeboskogen. Det stämmer inte och det fanns därför egentligen inte någon som helst anledning att skriva det. Det var nämligen i RM:s match borta mot Ruda/Fliseryd som John Larsson blev påhoppad av ett R/F-fans. Fredrik Alfredsson och hans Nickebo-anhängare är alltså helt oskyldiga...

Jaja, skog som skog kan man tycka (eller hur Magnus Olander?)...

Men rätt ska ändå alltid vara rätt...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.