Annons
Nyheter

Knapp favoritvinst för IFK Borgholm

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2009

BOWLING, DIV 4

IFK Borgholm tog säsongens fjärde seger i hemmamötet mot det rekordunga karlshamnsgänget Bodekull BK C.

Annons

– Fast de där blir svåra att slå om några år, konstaterade IFK:s Jan-Olov Olsson.

Detsamma gäller för den interna familjefighten...

Om spelbolagens oddsmakare hade satt sig ner och funderat över IFK Borgholms möte med Bodekull BK C, där snittåldern är cirka 14 år, så hade oddset för hemmavinst troligen stannat vid låga 1,20.

Och favoritvinst blev det. Men skrällen var inte många käglor bort.

Underläge i början, oavgjort i ”halvtid” och svettigt på många håll innan initiativet till slut gled över åt, för IFK, rätt håll.

– Som vanligt underpresterar vi på hemmaplan, jag vet inte vad det kan bero på. I dag är det bara jag och ”Knutte” (Jan Knutsson) som kommer över 700 poäng. Vi är fler än så i laget som ska komma över den gränsen, förklarade Jan-Olov ”Dala” Olsson efter matchen.

– Men det här ett lagspel och det är slutpoängen som räknas, tillade han med ett belåtet flin.

Segern i detta möte i division fem södra Småland skrevs till slut till 12 - 8 efter 5 137 i totalpoäng för IFK Borgholm. Bodekull BK C noterade 4 991 i totalpoäng.

KNUTSSON POÄNGBÄST

Poängbäst i IFK var Jan Knutsson med 736 poäng, följd av Jan-Olov Olsson (717 poäng) och Jonathan ”Jonte” Olsson (667 poäng).

Annons

– 667 är ganska okej, jag brukar ligga där. Lite mycket missar i början, men bättre mot slutet, förklarade Jonte efteråt medan pappa Dala nöjt konstaterade att fadern besegrat sonen:

– Än vinner jag över Jonte, så han får diska i kväll.

– Fast sist vann jag och då fick du diska!

– Det är tur att vi har diskmaskin, hahaha...

Närmast väntar DM i Nässjö den 31 oktober där IFK ställer upp med ett mix-lag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons