Nyheter

Johan Öhlin är årets Ungdomsledarstipendiat

Nyheter • Publicerad 23 december 2008

Den ambitiöse fotbollsläraren Johan Öhlin har många (fot)bollar i luften.

För sitt arbete med öländska ungdomar föräras 37-åringen nu också titeln Årets ungdomsledarstipendiat 2008.

Johan Öhlin är ungdomsordförande i Glömminge/Algutsrum IF och tränar där två av föreningens årskullar, för vilka han ser till att skapa ordentliga förutsättningar till kvalitativ träning. Som ledare är han lätt att samarbeta med, ödmjuk och ambitiös med ett stort sinne för ordning och reda. Att bland annat ungdomstränarkurser anordnas i GAIF ser han till då han alltid är öppen för nya idéer. Sina erfarenheter som friidrottare använder han sig av för att bland annat lära ut löpteknik till sina fotbollsspelande ungdomar.

Men det är inte bara GAIF:are Öhlin utvecklar som fotbollsspelare. Även ungarna i Ljungbyholm får sin fotbollsdos, då Öhlin arbetar som fotbollslärare på Södermöreskolan.

ÖLANDSZONEN

Som aktiv spelade Johan Öhlin inte speciellt högt upp i seriesystemet, men han har synts i de lokala serierna i bland annat Stora Frö och RM IF. I den senare klubben dök han också nyligen upp som assisterande tränare under huvudtränare Peter Karabyn säsongen 2008. Men Öhlins åtaganden slutar inte här. Han är även en i staben kring Ölandszonen där han har hand om talangutveckling och det klassiska Ölandslaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.