Nyheter

Jätteintresse för annorlunda tävling

Nyheter • Publicerad 30 maj 2006

GOLFDen årliga Kristi himmelsfärdstävlingen på Storängens GK spelades i år under något annorlunda former.För första gången i öländsk historia spelades en tävling på två golfbanor.

Åttio deltagare fick spela nio hål först på Storängen för att därefter avsluta på Böda Sand GK:s niohålsbana.

Konceptet var lyckat och både deltagare och organisation verkade nöjda med hur tävlingen fortlöpt.

Tävlingen hade samlat deltagare från hela södra Sverige, bland annat deltog ett stort sällskap från Glumslöv Golf i Skåne som gjort det till tradition att åka upp till Storängens tävling under Kristi himmelsfärdshelgen.

Denna gång fick de alltså chansen att också prova på Böda Sands golfbana. Tävlingsledaren för Böda Sands del av banan, Christer Hermansson, hade bara gott att säga om hur samarbetet med Storängen hade förflutit.

– Det har fungerat perfekt, vi hade hoppats på 40 startande och fick det dubbla.

Tre klasser

En av de deltagande från Glumslöv var Anna-Marie Nilsson. Anna-Marie var liksom Christer nöjd med arrangemanget och hade också hittat trevligt sällskap i den boll hon blivit inlottad i.

Anna Ejmefors, Jönköping GK, Anders Jönsson, Storängen GK, och Pontus Waldemarsson, Söderåsen GK, var de övriga i bollen som gick och njöt av vädret och sällskapet.

– Säg att vi har fått en mycket trevlig boll, sa de fyra innan de ställde upp på utslaget för att svinga sig ut på Böda Sands första hål, vilket för dem innebar det tionde hålet i tävlingen.

Tävlingen som sådan var uppdelad i tre klasser efter handicap, men i denna tävling var inte resultatet det viktigaste. Bäst av dessa fyra gick det för Anna Ejmefors som lyckades vinna klass B för medelhandicaparna.

Kommande tradition

Böda Sand och Storängen hade alltså inte bara lyckats få dit många deltagare utan lyckades också under större delen av tävlingen undvika de regnskurar som befann sig över Öland på fredagen.

Ett gott omen för tävlingens framtid kan man kanske hoppas, speciellt som Christer Hermansson tror sig ha en kommande tradition på gång.

– Allting är positivt, spelarna är begeistrade och samarbetet mellan klubbarna har fungerat jättebra.

Runt klockan tre gick den sista bollen ut på Böda Sand, sedan var det på kvällen tid för bankett för alla deltagare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.