Annons
Nyheter

Internationell framgång för Kinka Barvestad

Nyheter • Publicerad 6 juni 2007

FÄKTNING

Kinka Barvestad fäktade till sig en fin tredjeplats vid internationella tävlingar i Ystad i helgen.

Annons

Kinka, som fäktas för Kalmar FK, inledde halvknackigt i den första pool-omgången, men ökade vinsttempot i den andra rundan. Barvestad gick in i direkteliminationen rankad tolva ð men hon skulle göra mer väsen av sig än så...

INGEN PARDON

I den första omgången fick tyskan Birte Rössler ge sig med siffrorna 15-11, innan Malmös Charlotte Wahl, före detta landslagsfäktare, stod för motståndet. Det blev tufft och hårt, men öländskan kunde segra med knappa 15-14.

I kvartsfinalen väntade Linköpings Annika Isaksson, något av en mardrömsmotståndare för Kinkas del. Barvestad visade dock denna gång ingen pardon utan segrade med 15-9.

KINKA-ATTACK

I semin mötte Kinka förstarankade tyskan Julia Kirchen i en riktig holmgång. Fäktarna följdes åt till 13-13 och på den nästföljande stöten attackerade Kinka. Barvestadattacken missade Kirchen som i sin tur kunde kontra in vinststöten.

Kinka Barvestad blev tillsammans med Karlskronas Sanne Gars bästa svenska med varsin tredjeplats i protokollet i tävlingen där 39 fäktare från åtta nationer kom till start.

ÖB-SPORTEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons