Annons
Nyheter

Inget VM-guld för rugby-Åsa

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2007

UNDERVATTENSRUGBY, VM

Åsa Gustafsson från Långlöt och resten av damerna i undervattensrugby-landslaget nådde inte ända fram i årets VM heller. I finalen blev de erkänt starka tyskorna för svåra och förlusten skrevs till 0-2.

Annons

– I efterhand tror jag att alla kommer att vara ganska nöjda med silvermedaljen, säger assisterande förbundskaptenen Göran Larsson.

Åsa Gustafsson hade stora förhoppningar när hon åkte ner till årets VM i Bari i Italien.

– Vi har åkt ner hit för att ta guld, var Långlötstjejens bestämda uppfattning innan VM:et startade förra veckan. Tyvärr räckte inte laget till den här gången heller.

– Det är klart att det är lite tråkigt. Vi förlorade ju med 1-0 i sudden mot tyskorna för fyra år sedan också, säger assisterande förbundskaptenen Göran Larsson.

I årets final tog tyskorna ledningen i mitten av den första halvleken via ett friläge som målvakts-Åsa inte kunde avvärja. Sedan bevakade de mest segern och lyckades också kontra in 2-0.

Hur tycker du att ölands bidrag på undervattensrugby-scenen klarade sig under VM?

– Åsa är alltid duktig. Hon är en av våra mest rutinerade spelare och en av nyckelspelarna. Tyvärr kom hon lite snett på 1-0-målet men det var en av tysklands bästa spelare som kom fri så det var inte mycket att göra där, säger Göran Larsson.

Nästa stora mästerskap för UV-rugbydamerna blir nu nordiska mästerskapen i februari. Där blir motståndet tufft då Norge, som Sverige slog ut i semifinalen, Danmark(5:a i VM) och Finland(6:a) står för motståndet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons