Annons
Nyheter

Ingen bicykleta i midsommar

Nyheter • Publicerad 22 juni 2007

SPORTKRÖNIKA

Nu är det midsommar och bara en dryg vecka kvar till fotbollens sommarvila. Vårsäsongen har tagit hårt på flera lag och skadebekymmer är en ständig klagosång man får lyssna till när man samtalar med öns tränare. Därför vädjar jag nu, förmodligen med hela Ölands tränarkår påhejande bakom mig, till samtliga spelare att inte gå och bli skadade nu under denna grönskande spellediga midsommarhelg.

Annons

Till skillnad från många andra högtider ska det ju oftast lekas ute i det fina vädret när det är midsommar. Visst, det låter vackert och till och med roligt, men så är det inte alltid för en idrottare. En idrottare har många gånger mycket svårt för att skilja på lek och allvar och därför kan han (eller hon, politiskt korrekt anm.) gå in till den där lilla mysiga kubbmatchen med samma tändning och adrenalinflöd som vore det ett hett Ölandsderby på Runvallen. Ett tips till er icke idrottare är att låta denna tävlingsinriktade form av varelser hållas och inte bry er om att de försöker psyka er, att de slänger kubbklossar i ilska, eller petar med fingret i regelboken. De menar inget illa och är egentligen rätt harmlösa.

Kubb är annars ett bra spel där skaderisken är låg. Då är det värre när det ska lattjas fotboll. Ouppvärmd, otränad, ovig, ja det finns många ord som börjar på O och som kan ligga till grund för skador när bollen plockas fram på midsommarkvällen. Jag föll förresten under alla de tre kolumnerna när jag i veckan gav mig på en bicykleta i en annars färglös korpmatch i Kalmar i tisdags. Nej, det är inte jag som är Sparven från Minsk, ni blandar ihop mig med stjärngymnasten Olga Korbut. På en hoppövning i Gymnasten under gymnasietiden berömde lärare Håkan Lidheim mig efter ett hopp: ”Vig!... som ett kassaskåp”... Jag fick visserligen min cykelspark på mål, men dels lär det sett för jävligt ut och dels gjorde det riktigt ont att landa. Så med det i färskt minne ber jag er att inte hålla på och stila under midsommar. Det är inte värt det.

Slutligen bör man också vara försiktig till och från midsommarfirandet. Skjutsar man till exempel någon på en cykel kanske det är svårt att ta fart och flyga över det där diket och då kanske det är bättre att låta bli. Till hänsyn för passageraren där bak... Och tränaren...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons